Șapte elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava s-au descurcat perfect la examenul maturității. Numărul mediilor de 10 a crescut la 19 la nivel județean după soluționarea contestațiilor la Bac

Rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, este de 67.13%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 73.88%, iar pentru promoțiile anterioare de 29.35%.

Astfel, din totalul celor 5.960 de candidați prezenți, au promovat 4.001 candidați. Numărul mediilor de 10 (zece) a crescut la 19.

Au fost depuse 2.528 contestații (limba și literatura română 853, proba obligatorie a profilului 933, proba la alegere a profilului și specializării 740, limba și literatura maternă două).

La disciplina limba și literatura română, soluționarea contestațiilor a modificat 615 note prin creștere și 210 note prin scădere. La această disciplină 28 de note au rămas nemodificate.

La proba obligatorie a profilului, soluționarea contestațiilor a modificat 586 de note prin creștere și 292 de note prin scădere. La această probă 55 de note au rămas nemodificate.

La proba la alegere a profilului și specializării, soluționarea contestațiilor a modificat 455 de note prin creștere și 235 de note prin scădere. La această probă 50 de note au rămas nemodificate.

La disciplina limba și literatura maternă, soluționarea contestațiilor a modificat două note prin scădere.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți.

Rezultatele (după contestații) au fost afișate astăzi, 5 iulie, la ora 12.00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.  

La etapa specială a examenului de  Bacalaureat s-au înscris cinci de absolvenți ai clasei a XII-a, care vor susține probele la Centrul de examen Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava. Examenul începe luni, 6 iulie a.c., cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 7 iulie, se desfășoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării.

Primele rezultate vor fi afișate vineri, 12 iulie 2020, până la ora 12.00.

Adauga comentariu