Șapte femei au fost bătute de soți, vecini sau străini în doar patru zile

Cele șapte cazuri în care femeile au fost plesnite, bătute fără milă sau amenințate cu moartea sunt doar cele care au ajuns la urechile noastre, a celor de la Ziar de Suceava. Există multe alte astfel de cazuri despre care nu află multă lume deoarece femeile îndură amenințările, plesnelile sau/și bătăile, chiar și o viață întreagă. Multe dintre acestea refuză să ceară ajutorul cuiva, mai ales dacă agresorul este soțul lor. Sunt cazuri în care femeile sună la 112 deoarece nu mai pot suporta ceea ce se petrece în acel moment, iar la sosirea polițiștilor ele refuză emiterea ordinului de protecție provizoriu, refuză să depună plângere și spun să l-au iertat pe cel care le-a bătut sau amenințat.

În unele cazuri, vecinii, sătui să audă cum femeile sunt bătute sau amenințate, anunță Poliția despre scandalurile petrecute la locuința învecinată. 

O femeie s-a îmbătat, a spart câteva geamuri ale casei, iar soțul ei a „liniștit-o” dându-i pumni în cap și în restul corpului

Luni, 25 februarie 2019, în jurul orei 20.30, Mihaela I. (37 de ani), din comuna Rădășeni, fiind singură acasă, aceasta a consumat băuturi alcoolice. Femeia consuma frecvent băuturi alcoolice, acesta fiind principalul motiv al deselor scandaluri de la domiciliu. 

Când Constantin I. (48 de ani), soțul femeii, a venit acasă, între cei doi s-a iscat un scandal. În urma discuțiilor celor doi, femeia a spart cu pietre două geamuri ale locuinței. Deoarece Mihaela I. a spart geamurile, soțul ei, Constantin I. (48 de ani), i-a aplicat mai mulți pumni în cap și în restul corpului.

La fața locului a intervenit și o ambulanță.

Rănile provocate în urma loviturilor aplicate de către Constantin I. soției sale erau superficiale, femeia neavând nevoie de îngrijiri medicale.

Mihaela I. și Constantin I. au declarat polițiștilor faptul că s-au împăcat, iar femeia nu a dorit să formuleze plângere împotriva bărbatului.

Femeia le-a spus polițiștilor că nu s-a întâmplat nimic

În aceeași zi, pe la ora 20.30, Dumitru C. (65 de ani), a ajuns acasă beat. 

În urma unor discuții contradictorii cu fiul său, Dumitru C. s-a enervat și a împins-o pe soția sa, Lucreția C. (63 de ani). În urma îmbrâncelii femeia nu a fost lovită în vreun fel.

Lucreția C. a negat polițiștilor faptul că ar fi fost agresată de către soțul său. Aceasta nu a dorit să formuleze nici un fel de plângere penală împotriva lui Dumitru C.. Femeia s-a opus emiterii unui ordin de restricție provizoriu împotriva acestuia.

Reținut pentru 24 de ore deoarece s-a dus la soția sa, nerespectând ordinul de protecție

Marți, 26 februarie 2019, în jurul orei 17.30, Ilie S. s-a dus la domiciliul soției sale, Mariei C.. Bărbatul a fost obligat să păstreze o distanță de minimum 100 de metri față de soția sa, cât și de locuința femeii.

În acea zi, bărbatul s-a îmbătat și a trecut cu vederea obligația de a păstra distanța mai sus menționată, așadar femeia a sunat la 112. Polițiștii ajunși la fața locului l-au reținut pe Ilie S. pentru 24 de ore deoarece a încălcat ordinul de protecție emis de către Judecătoria Rădăuți.

Femeie bătută de către un bărbat beat și care a făcut prăpăd într-un local

Tot marți, în jurul orei 18.30 Rubin Feraru (46 de ani), de etnie rromă, din municipiul Suceava, a bătut-o pe angajata unui bar din cartierul Burdujeni. Acesta a făcut un scandal monstru în incinta localului Havana, de pe strada Jean Bart deoarece era beat, iar barmanița a refuzat să îi mai dea băuturi alcoolice.

Individul a scuipat-o, înjurat-o și bătut-o pe A.B., angajată a localului. Tot el a spart paharele care i-au fost la îndemână, a aruncat cu scaune spre bar, a lovit un client al localului și a fumat în fața polițiștilor, în incinta aceluiași local.

Rubin Feraru a fost reținut pentru 24 de ore, la data de 1 martie 2019. Individul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunerea de luare a unor măsuri preventive.

Femeie amenințată cu moartea de propriul soț

Miercuri, 27 februarie 2019, pe numele lui Ioan S. (59 de ani), din comuna Volovăț, s-a emis cu ordin de protecție provizoriu valabil până la data de 4 martie 2019, ora 16.00.

La data de 26 februarie 2019, Ioan S., beat fiind, și-a amenințat soția și fiul cu bătaia sau chiar cu moartea, strigând în gura mare în curtea casei.

De frică, mama și fiul au dormit în seara respectivă la niște rude. 

La data de 27 februarie, Angelei S. (54 de ani) și fiului ei le-a fost frică în continuare de Ioan S., acesta fiind motivul pentru care au ales să sune la 112.

Femeia a declarat faptul că Ioan S. bea zilnic băuturi alcoolice și este agresiv atât cu ea cât și cu membrii familiei, pe care îi amenință cu moartea. Din cele spuse de Angela S., astfel de evenimente s-au repetat de mai multe ori în ultima perioadă.

Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, iar Ioan S. a fost obligat să păstreze o distanță de minimum cinci metri față de Angela S., dar să părăsească și locuința. Astfel Ioan S. a fost nevoit să doarmă într-o anexă a casei.

Angela S. a făcut plângere pentru „amenințare”. Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru „amenințare”.

Scandal cu mâini mușcate, picioare rănite și palme peste față

Tot la data de 27 februarie, în jurul orei 21.00, într-o casă din orașul Solca a avut loc un scenariu dubios. 

Anișoara R. (36 de ani) și Petru R. locuiesc în aceeași curte cu Mihai A. (50 de ani) și soția sa, doar că în case diferite.

În acea zi între Anișoara R. și vecinul său Mihai A. s-a iscat un scandal. În urma scandalului, Mihai A. acuză că ar fi fost mușcat de mână de către vecina sa, care a încercat să îl lovească și cu scaunul. Bărbatul acuză ca a fost lovit la picior cu scaunul.

Anișoara R. a acuzat faptul că Mihai A. a plesnit-o cu palma peste față, lucru confirmat și de către cel din urmă.

Femeia nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Poze și mai multe detalii despre acest eveniment găsiți dând click aici și aici.

Un bărbat, care a mai fost violent cu familia, și-a amenințat soția cu bătaia și a fost reținut pentru 24 de ore

Joi, 28 februarie 2019, Gheorghe S. (44 de ani), din comuna Pârteștii de Jos, a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava deoarece a amenințat-o pe soția sa că o va bate. Individul a fost trimis în judecată în anul 2018 pentru fapta de „violență în familie”.

În acea zi, Maria S. (34 de ani) a anunțat Poliția despre faptul că a fost agresată de către soțul său.

Gheorghe S. a amenințat-o pe soția sa cu o zi înainte, 27 februarie, dar a amenințat-o și în dimineața zilei de 28 februarie. Astfel, femeia nu a mai suportat și a cerut ajutorul polițiștilor.

Oamenii legii au emis un ordin de protecție față de Gheorghe S..

sursa foto: iasitvlife.ro

Adauga comentariu