Șapte pacienți COVID sunt internați în spitalele din județul Suceava

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 2 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externată 1 persoană.

Din totalul celor 507 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 2 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 14 pacienți sunt în zona tampon și 491 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 2 pacienți diagnosticați Covid-19:

- 1 prezintă forme medii ale bolii;

- 1 prezintă forme critice și este internat în unitatea ATI;

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 315 paturi libere, din care 84 pentru pacienți Covid-19,208 în sectorul non-Covid și 23 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 5 paturi pentru pacienți Covid, sunt 31 ventilatoare libere, din care 6 pentru pacienții Covid-19, și 25 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (prezentând forme medii), 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, 21 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 0 pacienți, 2 locuri fiind disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 15 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei este internat 1 pacient diagnosticat cu Covid-19 (forme medii), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 26 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 8 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 7 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 17.

La nivelul județului sunt disponibile 160 locuri libere Covid și 40 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 256255,în ultimele 24 de ore fiind testate 734 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 1027 persoane, 84 intrate în ultimele 24 de ore.

De asemenea, în izolare se află 14 persoane, din care 0 intrate în ultimele 24 de ore.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 101 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 11 au câte un caz în evoluție iar 2 au sub cinci cazuri în evoluție

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 15 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Activitățile Jandarmeriei Suceava au continuat în data de 02.07.2021, în acest sens, un număr de 24 efective de jandarmi fiind angrenate în 14 de acțiuni independente pe linia SARS-Cov 2. Rezultatele acestor misiuni de prevenție s-au materializat prin verificarea/legitimarea a 23 de persoane aflate în carantină la domiciliu, 8 de persoane aflate în izolare la domiciliu și 36 operatori economici. Ca urmare a verificărilor s-au aplicat 0 sancțiuni contravenționale.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt reieșite din situațiile oficiale întocmite și transmise de către instituțiile competente.

Adauga comentariu