SC Nepotul SRL din Mălini a fost prinsă din nou făcând mișmașuri cu material lemnos. Firma avea în depozit este 100 de metri cubi de lemne fără proveniență legală

În perioada 6 - 14 aprilie 2022, angajații Gărzii Forestiere Suceava și polițiștii din cadrul IPJ Suceava au efectuat verificări la SC Nepotul SRL, din comuna Mălini.

Cu ocazia verificărilor, au fost documentate și demonstrate cu ajutorul informațiilor generate de aplicația SUMAL 2.0 și a imaginilor generate de camerele video fixe existente pe traseu, un număr de două transporturi de materiale lemnoase totalizând un volum de 90 metri cubi buștean rășinoase. Expeditorul era un operator economic din județul Bacău, iar ca destinatar era operatorul economic din Mălini.

În urma verificărilor a fost recalculat stocul scriptic aferent punctului de lucru deținut de către SC Nepotul SRL din Mălini, prin diminuarea cu cantitățile aferente celor două „transporturi”.

În acest fel, a rezultat faptul că SC Nepotul SRL deține fără proveniență legală în depozitul societății cantitatea de 112,49 metri cubi de buștean rășinoase, foioase și cherestea rășinoase.

Echipa de control a procedat la sancționarea operatorului economic cu amenzi în valoare totală de 33.000 de lei și a dispus confiscarea valorică a lemnelor în valoare de 21.800 lei.

„Garda Forestieră Suceava atrage din nou atenția că faptele ilegale din domeniul forestier sunt şi vor fi drastic pedepsite, în perioada următoare urmând a se intensifica acest tip de controale”, au transmis reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava.

SC Nepotul SRL este administrată de Nicolae Ilisescu.

Polițiștii au confiscat peste 80 de metri cubi de material lemnos de la SC Nepotul SRL, din Mălini

 

Adauga comentariu