Scandal între mai mulți indivizi din zona Brodina – Ulma – Vicov terminat cu o mașină într-un copac și cu un bărbat internat la spital

Polițiștii au continuat cercetările cu privire la agresiunea comisă la data de 9 decembrie 2019, pe raza comunei Ulma, asupra lui Petru Nițu zis „Ducu”, în vârstă de 36 de ani, din comuna Brodina.

În urma investigațiilor făcute de oamenii legii s-a stabilit faptul că, în noaptea de 8 spre 9 decembrie a.c., Petru Nițu zis Ducu, Adrian – Constantin Țega (35 de ani), din comuna Brodina, Vasile Costil (31 de ani), din comuna Ulma, Traian – Dumitru Țega (32 de ani), din comuna Ulma, Ilie Boiciuc (40 de ani), din comuna Ulma, Lucian Tărîță (33 de ani), din comuna Vicovu de Jos și Ionuț Vidrașcu se aflau în barul „La Vasil” din comuna Ulma.

Din declarațiile lui Adrian – Constantin Țega și Ionuț Vidrașcu a rezultat faptul că, în jurul orei 02.00, Petru Nițu și Adrian – Constantin Țega au fost duși până în apropierea domiciliilor lor de către Ionuț Vidrașcu, după care acesta din urmă a plecat acasă. De asemenea, a mai rezultat că după circa 15 minute, Adrian – Constantin Țega și Petru Nițu s-au reîntors la acel bar cu un autoturism Audi cu volan pe partea dreaptă.

În apropierea barului, Adrian – Constantin Țega și Petru Nițu s-au întâlnit cu Vasile Costil, Ilie Boiciuc, Lucian Tărîță și Traian – Dumitru Țega. În urma unei altercații spontane între cele două grupări a avut loc o agresiune. Primii doi s-au urcat la un moment dat în autoturismul Audi și s-au deplasat spre comuna Brodina. Când au ajuns pe raza satului Paltin, din comuna Brodina, șoferul autoturismului Audi nu a mai putut virat la stânga și a intrat în coliziune cu un arbore aflat la marginea DJ 209G. La fața locului a sosit cumnatul lui Petru Nițu, respectiv Dragoș Galan, din comuna Brodina.

După impact, Adrian – Constantin Țega și Petru Nițu și-au continuat deplasarea pe raza comunelor Ulma și Brodina. Când au ajuns în satul Sadău din comuna Brodina, starea de sănătate a lui Nițu s-a agravat.

În aceste condiții, Dragoș Galan a sunat la 112 și a solicitat o ambulanță. La ora 08.02, polițiștii din Vicovu de Sus au fost anunțați despre faptul că Petru Nițu a fost internat la Spitalul din Rădăuți.

Din verificările polițiștilor a reieșit că Petru Nițu ar fi fost agresat de persoanele mai sus-menționate, dar există și ipoteza că acesta s-ar fi lovit la cap în urma accidentului ce a avut loc pe raza comunei Brodina.

Mașina implicat în accident, care prezintă avarii și pete de sânge în interior a fost indisponibilizată la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus.

Cercetările au fost extinse de  anchetatori pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.

 

Adauga comentariu