Scandal monstru la un club din Iulius Mall. Polițiștii și jandarmii nu au acționat și refuză să vorbească despre cele întâmplate

În seara de 22 -23 decembrie 2018, în jurul orei 03.00, un tânăr a sunat la 112 și a anunțat faptul că spre grupul său de prieteni se aproprie un grup de tineri din cartierul Burdujeni, care vine „pe scandal”. În seara de 22 decembrie, în Strickers Club Suceava, din incinta Iulius Mall Suceava, a avut loc o petrecere înainte de sărbători. 

Povestea a început în momentul în care L.S. se afla în apropierea fostei sale prietene, în interiorul localului. Un tânăr, din cartierul Burdujeni, care în urmă cu mai mulți ani a avut o relație cu respectiva fată, a văzut că L.S. este în apropierea fostei sale prietene și și-a încordat mușchii punându-i mâna în gât lui L.S. În acea împrejurare, spiritele nu „s-au încins” și fiecare și-a văzut de treaba sa.

Pe urmă, în fața intrării spre Complexul Comercial Iulius Mall, mai exact pe scări, cei doi s-au întâlnit din nou, moment în care tânărul din Burdujeni a apelat pe cineva spunând „Cheamă-l pe Puriuc sus și să vină cu băieții”.  În clipa în care un alt tânăr, care a fost la respectiva petrecere, a auzit discuția de la telefon, a sunat la 112 și a anunțat faptul că mai mulți indivizi vin la Iulius Mall și vor să se bată.

Doamna de la dispeceratul 112 a făcut legatura cu un polițist din municipiul Suceava.

Apelantul i-a spus polițiștului că un grup de persoane vin la o petrecere dintr-un club din Iulius Mall pentru a se bate.

„Polițistul mi-a spus că dacă nu s-a întâmplat încă nimic, nu pot interveni. Agitat, i-am spus că nu mi se pare normal. Trebuie mai întâi să aibă loc o bătaie propriu-zisă pentru a interveni?”, a declarat apelantul.

„În timp ce vorbeam la telefon cu polițistul, grupul agresiv de tineri a ajuns în fața mea. Au început să împartă pumni, iar la un moment dat, un băiat a căzut lat. Atunci, i-am spus celui de la telefon că tocmai și-a luat „somn” un băiat, acum pot veni? Răspunsul pe care l-am primit, a fost de fapt o întrebare:  <<E necesar să venim?>>. Nu mi-a venit să cred, am fost întrebat de mai multe ori dacă chiar este necesar să vină. Și-a bătut joc de mine acel dobitoc de polițișt sau ce era el.”, a mai adăugat apelantul.

Cinci tineri, din cartierul Burdujeni, au intrat în persoanele de afară „ca în brânză”. Mai mulți tineri au fost loviți în acest scandal, fiind victime colaterale. Doi dintre persoanele rănite au ajuns la spital. Unul dintre tinerii care au ajuns la spital, a fost „trimis la somn” după ce a spus agresorilor, încercând să îl apere pe un băiat calcat în picioare, „Lăsați-l în pace!”

Paznicii mall-ului cât și agenții de pază de la NGGS, au stat și au privit „spectacolul” de la distanță.

Jandarmii și polițiștii au ajuns la fața locului după mai multe insistențe ale apelantului. Aceștia au prins momentul în care scandalagii nu mai aveau ce să bată. 

Așadar, polițistul care a răspuns la telefon și întrebat „Chiar e necesar să intervenim?”, oare ce făcea? Cu o mână se scarpina la boașe, cu una freca pulanul unui coleg și cu umărul ținea telefonul, cel mai probabil.

Ce fac paznicii de la Iulius Mall? Aleargă câinii să nu se pișe pe pereții complexului comercial? Ori burtoși, ori șchiopi, ori trecuți de prima tinerețe, ori pur și simplu inapți de orice, ce fac ei ? Se plimbă transpirând uniformele alea de serviciu. Măcar dacă ar da cu mătura pe încălțămintea persoanelor care intra în mall.

Pe urmă, ce a urmat? Nimeni nu știe.

Cerând o părere despre cele întâmplate, în seara de 22 – 23 decembrie, atât din partea IPJ Suceava cât și din partea IJJ Suceava, am primit același răspuns: „Ne informăm!”. Nu au intervenit la fața locului când au fost sesizați, s-au hotărât într-un sfârșit să-și miște cururile la fața locului, au pus câteva întrebări pe acolo, iar acum nu vorbesc despre cele întamplate.

Aștia suntem! Asta e țară sulii! Peste ceva timp ceea ce se întâmplă în filmele The Purge, se va întâmpla în fiecare zi. Avem nevoie de personaje din Marvel să ne salveze, că ne ducem dracului așteptând să ne ajute „licuricii”. 

sursa foto: http://112.md/

Adauga comentariu