Scandal în USR Suceava pe seama referendumului privind demiterea primarului Ion Lungu. Președintele USR Suceava cere demisia președintei OM USR Suceava: „Decizia nu a fost luată în urma unei adunări generale statutare”

Președintele USR Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță, dezminte informațiile apărute în spațiul public cu privire la decizia partidului pe care îl reprezintă de a-l demite pe primarul Ion Lungu. Senatorul sucevean consideră că această decizie politică strategică este una luată intempestiv. De asemenea, Mîndruță a cerut demisia de onoare a președintei OM USR Suceava, Gianina Ursu.

 „Am aflat cu surprindere ieri de pe un grup de socializare că filiala municipală USR SV a început o procedură de demitere a primarului Ion Lungu.

<După o îndelungă chibzuință și consultand opiniile societății civile (!?) filiala municipiului USR SV a decis începerea demersurilor pentru demiterea prin referendum a primarului Sucevei, Ion Lungu>.

Poate că Ion Lungu nu a livrat în acești ani de primărie conform așteptărilor sucevenilor. Poate că ar trebui demis. Cu siguranță, roata panoramică și alte proiecte inițiate de domnia sa nu sunt necesare și nici măcar benefice municipiului Suceava.

Acest demers este unilateral și asumat numai de către președintele filialei municipale USR Suceava, Gianina Ursu. El nu reprezintă punctul de vedere al filialei județene USR Suceava și nici al celei municipale, deoarece decizia nu a fost luată în urma unei adunări generale statutare.

Această decizie politică strategică este una luată intempestiv și o considerăm inoportună.

Pentru acest gest iresponsabil, solicit demisia de onoare a președintelui filialei municipale USR SV, Gianina Ursu”, a transmis președintele USR Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță.

sursa material: suceavalive.ro

Adauga comentariu