Scenariu de scurtmetraj cu nătângi. Polițiștii au făcut un dosar penal și au dat amenzi usturătoare după ce un cal furat a fost plimbat de mai multe persoane prin două comune

Vineri, 24 aprilie 2020, pe la ora 10.30, M.A. (45 de ani), din comuna Râșca, a sunat la 112 și a anunțat faptul că i-a fost furat calul din grajd la data de 21 aprilie 2020, dar în momentul apelării a văzut cabalina circulând prin comună.

Astfel, polițiștii au stabilit că în noaptea de 20 spre 21 aprilie 2020, Alexandru B. (19 ani) și Marius E. (18 ani), ambii din comuna Râșca, au intrat în curtea lui M.A. și au furat din grajd calul acestuia. Pe urmă, cei doi au dus calul pe o pășunea, unde l-au priponit.

În dimineața zilei de 22 aprilie 2020, cei doi tineri s-au dus cu calul și o căruță la locuința lui Aurel V. din comuna Baia, căruia voiau să îi vândă calul. La un moment dat, tinerii s-au înțeles cu Aurel V. să facă schimb de cai. În urma trocului, Alexandru și Marius s-au întors în comuna Râșca cu aceeași căruță, dar trasă de un alt cal.

Deoarece Aurel V. nu se înțelea de niciun fel cu noul cal pentru că mușca, în dimineața zilei de 24 aprilie 2020, bărbatul a pornit la drum spre casa lui Marius E., intenționând să își recapete calul său. Aurel a atașat noul cal la căruță și a pornit la drum spre comuna Râșca. Pe drum, căruțașul a trecut pe lângă M.A., adevăratul proprietar al calului care-l mușca pe Aurel V.. M.A. și-a recunoscut imediat calul și a sunat la 112.

Aurel V. le-a spus polițiștilor că a luat calul de la Alexandru B. și de la Marius E., dar nu ar fi știut că animalul este furat.

M.A. și-a recăpătat cabalina, iar oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru „furt calificat”.

Alexandru B. și Marius E. au fost amendați cu câte 2.000 de lei pentru că au încălcat Ordonanța Militară nr. 3.

sursa foto: obiectivbr.ro

Adauga comentariu