Schimbare de plan. Lungu nu va mai face benzi adevărate pentru biciclete, ci va vărui în continuare trotuarul: „Benzile pentru biciclete rămân pe trotuare”

În această dimineață, Ion Lungu i-a anunțat pe suceveni despre faptul că nu vor beneficia de altfel de piste pentru biciclete nici după implementarea sensurilor unice din municipiul reședință de județ.

Așadar, sucevenii, care cred că nu vor mai împărți trotuarul cu bicicliștii, își fac speranțe deșarte.

Deși Lungu se lăuda anul trecut că vrea să facă benzi adevărate pentru biciclete și garanta că va găsi soluții cu banii mulți de la UE, se pare că edilul s-a lăsat păgubaș. Acesta le va oferi în continuare sucevenilor piste marcate cu var pe trotuar.

„Din păcate, cu toate eforturile făcute, nu s-a găsit altă soluție la pistele de biciclete decât tot pe trotuar. Dumnealor vin cu o propunere să montăm o bordură mică la nivelul trotuarului, care să despartă cele două părți din trotuar, cea destinată circulației pietonilor și cea destinată bicicliștilor. Nu este, s-a încercat în fel și chip să se rupă o bucată din carosabil să facem aceste piste de biciclete pe carosabil. Nu s-a putut pentru că nu rămân benzi de circulație conform standardelor și atunci nu s-a putut face acest lucru. Benzile pentru biciclete rămân pe trotuare”, a spus Ion Lungu.

Vă amintim ce a spus Ion Lungu în luna aprilie a anului 2021:

„Aici avem o problemă. Săptămâna viitoare vom semna contractul cu firma Solaris pentru cele 15 autobuze electrice. Suntem blocați, ținuți în loc, să facem acea bandă unică. Trebuie să avem toate autobuzele. (...) Sperăm ca de această dată să găsim soluții să facem adevărate benzi pentru biciclete. Nu acestea pe trotuare. Să găsim soluții cu banii mulți de la UE.”

Adauga comentariu