Școlile din zona rurală a județului Suceava vor rămâne cu WC-urile în fundul curții

WC-urile din fundul curții sunt o problemă la nivel național. Județul Suceava ocupă locul doi, în acest top. Pentru rezolvarea situației, dintre cele 106 școli care au WC-ul în fundul curții, Ministerul Educației a aprobat dotarea cu grupuri sanitare de tip container pentru 76 de unități de învățământ.

„Eu, după părerea mea, containere este o denumire improprie, mai degrabă aș spune un modul, un sistem modular, un sistem modular care vine echipat cu tot ce-i trebuie, cu toate obiectele sanitare. (...) Primăria trebuie să facă o fosă septică acolo unde nu există canalizare, pentru că și aici există diferență sunt și localități care au canalizare și apă curentă”, a declarat ministul educației, Ecaterina Andronescu.

Ministerul Educației promite înlocuirea WC-urilor din curțile școlilor cu containere, însă deocamdată nu a alocat nici măcar un leu pentru acest proiect.

La nivel național, urmează, conform Ministerului Educației, ca nu mai puțin de 1.500 de școli să fie dotate cu containere care să țină loc WC-urilor din curțile unităților de învățământ.

Am încercat să obținem un punct de vedere din partea Inspectoratului Școlar Județean Suceava, însă purtătorul de cuvânt al instituției, inspectorul școlar Cezar Anuței, habar nu avea despre acest subiect.

 

Adauga comentariu