Scrisoare deschisă a personalului medical de la Spitalul Județean Suceava: „Dragi colegi nu ne mai avem decât pe noi, știința noastră și dorința de a face bine oamenilor”

O parte a personalului medical de la Spitalul Județean Suceava a transmis cotidianului online Ziar de Suceava o scrisoare deschisă cu privire la toată situația în care se află atât unitatea medicală cât și angajații. Vă vom prezenta integral această scrisoare în cele ce urmează:

„Suntem o parte a personalului medical din Spitalul Județean Suceava, defapt acele <<entități>>, așa cum ne numea fostul manager. Noi nu am dat bir cu fugiții, noi nu suntem lași, vrem să fim respectați și ascultați. Vrem să știm câți și care din noi sunt pozitivi, nu pentru a nu mai veni la serviciu, ci pentru a nu mai pleca acasă la familie.

Ce a fost:

Spitalul nostru a fost sub dictatură sub un regim de teroare așa cum cred că nu s-a mai întâmplat în niciun spital, un regim care nu dădea doi bani pe personal, dar nici pe pacienți, o <<vacă de muls>> pentru mai marii orașului. Acest așa zis manager nu avea bun simț și maniere, de câte ori fiecare dintre noi a fost dat afară din biroul lui și a suportat cuvinte de ocară? De câte ori nu ați auzit <<ca voi stau 100 la poarta spitalului să vă ia locul>>? De câte ori nu vi s-a spus <<vrei să fii în funcție – taci din gură...?>> De câte ori fiecare din noi am văzut cum managerul se implica în tratarea unui pacient, el hotărând unde merge, pe ce secție? De câte ori nu ați fost chemați în birou și mustruluiți de față cu aparținătorul unui blonav, căruia i-au dat relații cu 10 minute înainte? Să arate managerul că șterge pe jos cu noi, a doua zi același aparținător venea și ți se adresa <<Auzi bă, dă și mie relații>>.

Eram supravegheați 24 de ore din 24 pe camere de luat vederi, probabil se distra împreună cu prietenii pe seama noastră...(exemplu O asistentă a fost sunată la 2 noaptea că stă de 15 minute în toaletă, ce face acolo?).

Am lucrat fără echipamente, fără materiale, improvizând.

Orice referat (în ultimul timp nici nu mai dădeau nr de înregistrare) cu caracter URGENT, nu era rezolvat nici în 3 luni (bineînțeles pacientul era decedat demult), răspunsul era că nu s-a înscris nimeni la licitație.

A investit în spital, nu, a investit în clădiri și echipamente, dar spitalul înseamnă în primul rând oameni și pacienți. Lui, așa cum spune îi aduceau venit pacienții, nu echipa de personal care trata acești pacienți, pacienții se tratau singuri privind fântâna arteziană.

A pus pază la toate intrările în spital, dacă nu erai de gardă, după ora 15 erai ilegal în spital. Dacă încercai să intri erau bruscat, lovit, umilit de paznicul cu 4 clase.

Un medic muncește 31 de ore non stop în spital, pleca acasă 17 ore și vine iar la muncă, poate pentru încă 31 de ore dacă are o gardă de două zile. Așa respecta legea? A urlat că va scoate canapelele din cabinete, medicii 31 de ore trebuie să stea în picioare sau pe scaun, legea spune că în gardă dacă nu ai urgență, te odihnești, citești, pentru a putea fi la capacitate maximă la următoarea urgență. Controale cu bătăi în ușa cabinetelor medicale de gardă la ora 2 era ceva normal, probabil venea de la o petrecere și voia să își continue cheful. A găsit pe cineva dormind? Nu, că noi suntem spital de urgență.

Da, se plătea 10.000 de euro postul de asistentă. „La banii la care i-am dat, îmi permit să stau degeaba. Nu are nimeni ce să îmi facă”, răspunsul unei asistente la apostrofarea unei colege că nu își face treaba.

Materialele achiziționate erau de cea mai proastă calitate, <<asta avem cu asta lucrăm, vreți să nu vă mai dau deloc?>>. Verificați bonierele de pe orice secție, o să vedeți că toate sunt tăiate, în loc de 1.000 cerute primeai 50. Hilar nu, dar trebuia să te descurci o lună cu ele. A văzut managerul vreodată cât e necesarul pe lună și cât se dă defapt? Cred că nu.

Pontajul electronic, da, de acord, pontator  lângă tonomatul de cafea unde muncitorii lui, în plină pandemie scuiapu și tușeau fără mască. Întârziai 5 minute aveau făcut referat pentru <<numeroase abateri disciplinare>>, da, ai fost indisciplinat că ai dus copilul la grădiniță și ai fost blocat în trafic.

În acest moment, spitalul nu este închis. Pe fiecare secție sunt pacienți, care din cauză că nu au fost testați, nu pot pleca în altă parte.

Nimeni nu a dat bir cu fugiții. Răspunde careva în mod real cât personal a fost testat, cât e pozitiv, câți mai sunt de testat și la câți dintre ei li <<s-au pierdut probele>>. Dacă am ști aceste cifre, am ști cum stăm și ce putem face. Personalul încă stă la cozi la DSP în fiecare zi câte 3 – 5 ore pentru a fi testat, sunt persoane care nici după 7 zile nu le-a venit rezultatul.

Venim la serviciu, neștiind dacă suntem pozitivi sau negativi, tratăm bolnavi care nu știm dacă sunt pozitivi sau negativi. Suntem pasibili de dosar penal, nu?

Știe cineva, din cei de sus, ce reprezintă spitalul Suceava, ce specialități are? Nu credem. Unde vor merge urgențele: la Rădăuți, Humor, Fălticeni? Aceste spitale trimiteau tot la Suceava. Aceste spitale nu au terapie intensivă. Aceste spitale nu au neonatologie. La Iași? 2 ore o urgență majoră? Ne vom numără morții noncovid. Un copil cu fractură, apendicită? Un TCC cu iminență de angajare credeți că ajunge până la Iași? Un IMA instabil ajunge la Iași? Un traumatism abdominal forte? Un HDS cu șoc hemoragic? O gravidă cu placentă praevia și șoc?

A fost secretarul de stat în Suceava, a spus că a vorbit cu medicii rămași în spital, am întrebat tot personalul și nu a vorbit cu nimeni. Probabil cu actuala conducere, care până acum s-a dovedit <<la fel de capabilă>>.

Toți cei 6 infecționiști sunt pozitivi și sunt în tratament, la toți pacienții care sunt acum la spitalul vechi este un singur medic, un medic ATI, care defapt ar trebui să lucreze doar în secția improvizată de Terapie intensivă, nu să se plimbe peste tot. Spunem secție improvizată pentru că ce este acolo nu se poate numi Terapie intensivă. Câte decese sunt???

Când s-a decretat pandemie, managerul a spus să continuăm să internăm și să operăm că altfel nu vom avea bani, putea fi unul din acești pacienți infectat asimptomativ? Da. În alte țări s-a continuat programul, dar aveau posibilitatea de testare în UPU, te ținea izolat 1 – 2 ore, dacă erai negativ erai internat pt tratament/operație. Deci cine a contaminat spitalul....? Au venit insuficiențe respiratorii din tot județul, cu duiumul, li se făcea testul pentru coronavirus, rezultatul venea după o săptămână, timp în care pacientul stătea internat pe pneumologie, medicală, infecțioase, cardiologie, terapie intensivă, ba chiar avea și o mică gangrenă la picior și mai trecea și prin chirurgie. În plină pandemie.....Noi nu aveam voie să refuzăm nimic, nu aveam voie să trimitem nimic.

Magazia spitalului este goală. Ce echipamente, materiale, ventilatoare? Doar pe hârtie și în visele managerului.

Medicii ATI din ultima linie, linia de rezervă, pentru cazuri grave, au ajuns prima linie.

La ortopedie se operează, pacienții care nu sunt pozitivi, nici negativi, nu au fost testați. Unde și când vor pleca acești pacienți?

Ce facem cu cele 28 de lăuze care sunt pe secție, proaspăt mămici, le trimitem acasă netestate? Sau după primul test negativ? Mai așteptăm încă 7 – 10 zile să facem al doilea? Poate s-a infectat imediat după ce au recoltat primul test în așteptarea rezultatului sau poate era infectată de o zi... sau le trimitem în carantină cu tot cu beleluș?

De ce nu facem zona Covid și zona non Covid a acestui mare spital? Sau nu suntem spital Covid: achiziții fără licitație, angajări fără concurs, achiziționăm haotic cine dă comisionul mai mare.....super.

Așa am ajuns aici....Și noul început e tot atât de sinistru. Bravo nouă conducere....numită de cine? Aveam și noi dreptul să spunem ceva?

Dragi colegi: medici, farmaciști, asistenți, brancardieri, infirmiere, etc., nu ne mai avem decât pe noi, știința noastră și dorința de a face bine oamenilor. MOBILIZAREA. Suntem în tot unitar. A venit timpul să muncim, nu pentru conducere ci pentru ce am fost meniți. Nu vă cerem să ne revoltăm, cerem să ne organizăm, puținii care am rămas și să salvăm oamenii.

Personalul Spitalului Județean de Urgență Suceava”.

Comentarii

Orhei Elena

27.03.2020 23:06

Mă doare să aud aceste lucruri, credeam câteodată că poate nu-i adevătat. JALNIC! Imi pare rău pentru toate acestea. Vă doresc din suflet sănătate multă!

CONSTANTIN SCHEUL

28.03.2020 07:06

Cine vă va auzii? Noi oamenii de rînd da,dar ce putem noi face că mîine, poimâine ajungem și noi la spital.Vreau să știu e vorba de managerul Alexandru Calancea sau de altcineva?Atunci cînd nu era manager era bun în meseria lui.Functia să strice un om în halul ăsta!

Turcanu Sergiu

28.03.2020 07:15

Nesimtire totala si fara interes din partea sefului cel mare. Am avut si eu cumnat la Suceava si l-am luat mort de acolo. Fara interes. Sa nu ajungem acolo ca foarte putini scapa. Asa sa le ajute D-zeu dupa cum fac cu lumea si an special cu angajatii!!! De COVID sa moara care nu au interes an spitalul acela...

Adana

28.03.2020 07:37

Imi pare rau pentru toata lumea in momentul de fata, atat pentru medici, cat si pentru pacienti, dar degeaba ies acum in fata cand a fost demis managerul. Lucrurile trebuiau facute la timpul lor. Consider ca medicii au si ei vina lor. Este inadmisibil tu ca medic sa taci din gura si sa te complaci in acea situatie de frica sa nu te dea afara, fiind atentionati de ce vremuri vor urma. Sa nu ai un minim necesar pe sectie? macar tu ca medic sa te protejezi si astfel sa-i poti trata pe pacienti cu simt de raspundere.
Sanatate!

Marius Spock

28.03.2020 08:02

Adevarul e intotdeuna undeva pe la mijloc. Inteleg supararea si frustrarea multor cadre medicale din spital, dar de ce nu vorbim si despre greselile lor? Oare de ce a trebuit instituit control la iesirea din spital pentru a constata cum unii angajati pleaca cu produse sanitare la sfarsit de program? Oare de ce o gramada de doctori nu erau la program (unde erau platiti regeste) iar ei erau prin clinicile particulare dand consultatii pe alti bani ? Oare de ce batea pe la ora 2 la usa cate unui doctor care trebuia sa fie in UPU dar el doarme, iar pacientul moare cu zile?  Da e drept ca multe din cele scrise sunt adevarate si managementul si-a dat doctoratul in aceste zile si l-a picat cu brio dar hai sa nu vedem doar greselile unora. Parerea mea e ca dupa ce trecem de nebunia asta(sper cu bine) sa se aseze toti la masa discutiilor si sa se puna toate problemele pe tapet si de o parte si de alta tocmai pentru a salva ce mai e de salvat.

Danila Alina Mihaela

28.03.2020 21:06

Sunt de acord cu parea dvs. Modul in care erau tratati angajatii nevinovati este inadmisibil dar sa_i dam Cezarului ce_i al Cezarului! Nici un spital din tara nu arata ca cel din Suceava. Disciplina este necesara daca vrei ca lucrurile sa mearga bine.

Acul Nadgob

28.03.2020 08:06

Tot ce s a relatat este 100% adevarat !!! Pot subscrie si eu povestea cu paznicii obraznici pe care iti vine sa i bati de la intrarea pe poarta spitalului !! Aceste nimicuri de oameni ( paznicii cu maxim 2 clase ) se adreseaza oamenilor cu apelative precum : bai , nenea , ei nestiind faptul ca unii interlocutori au mai multa scoala decat au ei vacanta !!! Imi pare rau ca trebuie sa treceti prin aceste traume , speram sa scapati teferi si poate dupa toate astea vor raspunde in fata legii si cei care au facut aceste abuzuri !!!! Sa va vedem sanatosi !!!

Ramon

28.03.2020 09:01

Vedeti declaratia lui Catalin Morosanu !Se gaseste pe net !

Ciobanasu Ghiorghi

28.03.2020 09:42

Toți vă vanități după tragedie trebuia atunci filmat să ai dovada și căutat imposibilitatea să faci public tot, trebue curaj și să arăți că nu este nici unul mai presus, și atunci ies toate la iveală, și ministrul Costache ar trebui să spună de ce a fost demis.

Gheorghe Tenciu

28.03.2020 09:48

 La spitalul din Suceava se vorbea numai la superlativ. Niciodata nu mi-ar fi dat prin cap ca se poate întampla asa ceva. Daca in  materialul de mai sus nu i se pomenea numele as fi zis uite domnule ce se întampla în alte spitale. Am fost internat în acest spital, marturisesc ca am fost foarte bine tratat, toti absolut toti medici asistenti si alt personal au fost de nerecunoscut fata de ce era cu multi ani înainte. Al cui este meritul, din punctul meu de vedere al celor care vin direct în contact cu noi bolnavii. Este parerea mea si am împartasit-o la foarte multi, pentru ca sincer ma mandream cu spitalul din  urbia din care fac parte. Din toata inima doresc multa sanatate tuturor cadrelor medicale din acest mare si frumos spital, fara ei, noi toti suntem inexistenti.

Diana

28.03.2020 14:26

Poate ai dat si tu ceva,de ai fost tratat asa bine.

Claudia

28.03.2020 09:51

Îmi pare rău de situația respectivă dar așa cum ați hotărât acum să faceți un semnal de alarmă se putea face de la bun început când puneati viața în pericol a unui oraș întreg neavând echipamente pentru operații doar vă bucurați că primiti șpagă de la oamenii bolnavi care aveau încredere în voi VĂ MERITATI SOARTA MAI RĂU VA TREBUIE.

manoila alexandru

28.03.2020 10:03

Exista  forme de implicare in viata societatii. Daca fiecare isi face treaba cu responsabilitate, profesionalism , in conditii de integritate si etica profesionala societatea va arata potrivit acestor rezultate. Dar cei care se implica trebuie sa aiba acele reale calitati de catalizator, cinste, onestitate, demnitate, intelepciune, spirit de sacrificiu suprem, responsabilitate si profesionalism iar cei din jurul lor ( consilierii ) sa radieze aceleasi calitati. Daca mai exista asemenea oameni si nu apar, nu isi fac simtita prezenta inseamna ca de frica-teama sociala  tiranica a autoritatii dinstat   nu indraznesc sa o provoace si accepta sa se complaca situatiei. Se asteapta Pronia Cereasca dar in zadar ca si aceasta tot prin noi ne rezolva nedreptatile, prin sacrificiile noastre.  

Ailioaie Gheorghe

28.03.2020 10:20

Eu consider că toți Doctorii și cadrele medicale să facă plîngere penală împotriva fost Director și împotriva lui Flutur și să răpună pentru faptele și escrocheriele sale !

Ailioaie Gheorghe

28.03.2020 10:31

Escroci să plătească penal pentru tot ce a făcut !

Elena

28.03.2020 11:00

Cum adica "de ce nu facem zona covid si non covid"? La ora asta n-ati facut inca? Nici acum n-ati inteles ca exact asta e cauza? Ce asteptati, sa vina apartinatorii sa le faca?

Elena

28.03.2020 11:02

Cum adica "de ce nu facem zona covid si non covid?" Cu asta trebuia sa incepeti, exact asta este cauza nenirocirii. Ce asteptati, sa vina apartinatorii saa le faca?

Octavian

28.03.2020 11:53

Sunt convins ca suferinta acestor oameni din cadrul spitalului din Suceava, care a fost foarte corect si real descrisă va ramane fara ecou , iar fiecare va reuși mai bine sau mai putin nina sa treaca peste aceasta criza generalizata. Ceea ce s-a scris in acest ziar despre situatia de la Spitalul Judetean din Suceava parca este copia la indigo a mulror spitale din tara, cum este si Spitalul Judetean din Ploiesti si chiar Serviciul de Ambulanta Prahova, care vreme de peste 25 de ani in acest mod a gost condus de fostul manager daniel nicolae, actualmente pensionar. Aceleasi replici si "obiceiuri", aceleasi spagi imense pentru angajari, teroare, intimidare, ranchiuna si razbunare duse pana la extrem contra oricarui angajat care nu ca sa-r fi opus cumva la ceva, ci numai daca respectivul încerca să evite orice situatie prin care l-ar fi "deranjat" cumva pe manager!!! Pentru aceste "merite" deosebite a fost premiat la pensionare de către fostul prim ministru viorica dăncila si fostul ministru al sănătății sorina pintea , care acum ...... As dori ca dvs. Adică acești salariați care de teama pierderii serviciului si a acelui salariu bunicul, pentru care a-ti "cotizat" chiar si cu 10.000 euro la angajare sa vedem cum va ve-ti descurca acum cu coronavirusul pe care l-ați dus la copii si bunici acasa!!! Pentru ca s-ar putea sa fie foarte tarziu sa mai puteti rezolva ceva acum cu acest articol din ziar. Înțelegeți oare ce incerc sa va spun?!

Mihaela Pană

28.03.2020 12:18

Dumnezeu să vă ajute și noi ne rugăm neîncetat pentru toți medicii din România, iar pe dușmanul nevăzut din conducere sa-l ucidă sfîntă tămîie și sfîntă CRUCE să poată vedea fata Antihristul,Amin, PACAT DE STRĂMOȘII NOȘTRI!

Mihai

28.03.2020 13:01

Da și acum detașează forțat, tot după preferințe medici din Iași. La Iași alta călcâiele politica, la fel medici sunt terorizați și amenințați cu demiterea

Diana

28.03.2020 15:34

Am fost internata cu copilul de 3 ani la acest spital infect. Copilul nu necesita internare,dar o doctorita,tanara,bruneta(nu i mai stiu numele),simtindu se deranjata de faptul ca am rugat o sa nu ma interneze,pt ca am circa sanitara in blocul in care locuiesc si poate veni zilnic o asistenta sa i faca injectii copilului, s a incapatanat si m a amenintat cA nu mi da tratament daca nu ma internez. M am internat. Ajung sus in salon,vine alta doctorita care era de garda acolo si mi spune exact ce am stiut si eu: ca nu era nevoie de internare,ca puteam sa l tratez acasa foarte bine si chiar fara injectii. Dar.. nu mau era akta cale. Am stat 3 zile,cu chiu cu vai,copilul era traumatizat de injectiile alea,devenise trist si speriat ca poate nu va mai pleca de acolo. El nu intelegea,ii era dor de casa. Nu aveam pat pe care sa dorm si eu,nici macar o perna. Copilul dormea pe o perna ,de zici ca era umpluta cu pietre. Erau2 toalete,din care una mai mare,care era mai tot timpul inchisa. Asistentele o curatau,dar o incuiau.spuneau ca e pt petsonal,desi pe usa scria tialeta pacienti. Cealalta,era mica,ingusta,atat de mizerabila,incat iti era teama sa intri sa ti faci nevoile. Pana si copilul refuza sa intre in baia aia,prefera sa se tina. Va spun drept,nu exagerez,nu mint,erau fecale pe wc,pe jos.urina,si,nu glumesc,sange pe wc si pe pervazul geamului care era chiar langa wc. Oameni buni, nu o curata nimeni. Asa am stat 3 zile. Intr o seara,vazusem ca cealalta toaleta mai mare era spalata,cu usa deschisa. Intru cu copilul acolo sa l spal,sa si faca nevoile si nu trece 1 min si v8ne o nesimtita de asistenta,bate tare in usa si striga ,ca nu avem voie acolo. Eu am ignorat o si am ramas acolo cu copilul vreo 10 min. Dupa ca ies,ea era la usa. Ne a asteptat si a strigat iar la noi,cu un dispret de parca eram ultimii oameni eu si copilul meu. Da,este adevarat. Imi pare rau ca e asa o situatie acolo acum,sa pazeasca dumnezeu oe toata lumea,inclysiv pe asistentele astea care acum se plang ca sunt tratate asa. Poate asa vor invata ce insramna sa fii pacient internat in sputalul jydetean suceava. Poate invata si ele ce inseamna respect si omenie fata de aproaoele tau,ca tare nesimtite mai erau. Si ele si infirmierele. Oricum,in suceava,cam asa a fost mereu. Nu stiu daca se va schimba vreodata mafia de acolo. Mori cu zile in acel spital. Stateau mamicile la usa cabinetului dictoritelor.... fiecare astepta ceva. Si pe m8ne m a chemat acolo dupa o foaie pt care am asteotat pana m am pluctisit si am indraznit sa deschid usa. Surpriza, ele stateau la o masa mare, mancau,aveau bautura pe masa,un fum de tigara de l puteai taia cu cutitul si se hilizeau doamnele. Hm....nu prea le a convenit,dar eu m am bucurat ca le am descoperit asa. Exact dupa 3 zile copilul incepuse se vomite. Nu de la ce avea el, ci pt ca nu lua aer, nu dormea bine,nu manca. Cand am chemat o pe infirmieta sa spele,s a enervat. Si cand o venit,a facut o spoiala acolo cu mopul si a plecat repejor.a intins voma,mai clar spus,nu a spalat,nu a dezinfectat. E jale acolo de zeci de ani,nu de acum. Si...haideti,ca se stia. Doar ca multi prefera sa taca.sau se multumesc asa,crezand ca e ok,ca oricum asistentele si infirmierele le fac un favor. Nu! Fiecare trebuie sa si faca meseria ca la carte. Daca eu pot sa multumesc si sa vb frumos,ele de ce nu ar putea?

berila

29.03.2020 01:10

Stiu ca nu-i tot personalul dar tu cam exagerezi. 

Minodora

28.03.2020 21:54

 DUPA CUM SE VEDE INJOSIREA, INFUNDAREA GURII..NU CUMVA SA DESCHIZI GURA CA ZBORI, SPAGA ( SE CUNOSC CEI 10-12000 DE EURO PT ANGAJARE ASISTENTE)ESTE O PRACTICA GENERALIZATA, Ce credeti la Falticeni o fi la fel? Medicii sunt umiliti si pleaca . Cat o fi spaga pt medici? Dar nu se sesizeaza nimeni? Eu sunt sigura ca sumele astea nu intrau doar in buzunarul managerului. Cu cine se imparte spaga in asfel de cazuri? Ne poate spune cineva?

Minodora

28.03.2020 21:57
DUPA CUM SE VEDE INJOSIREA, INFUNDAREA GURII..NU CUMVA SA DESCHIZI GURA CA ZBORI, SPAGA ( SE CUNOSC CEI 10-12000 DE EURO PT ANGAJARE ASISTENTE)ESTE O PRACTICA GENERALIZATA, Ce credeti la Falticeni o fi la fel? Medicii sunt umiliti si pleaca . Cat o fi spaga pt medici? Dar nu se sesizeaza nimeni? Eu sunt sigura ca sumele astea nu intrau doar in buzunarul managerului. Cu cine se imparte spaga in asfel de cazuri? Ne poate spune cineva?

Minodora

28.03.2020 21:58
DUPA CUM SE VEDE INJOSIREA, INFUNDAREA GURII..NU CUMVA SA DESCHIZI GURA CA ZBORI, SPAGA ( SE CUNOSC CEI 10-12000 DE EURO PT ANGAJARE ASISTENTE)ESTE O PRACTICA GENERALIZATA, Ce credeti la Falticeni o fi la fel? Medicii sunt umiliti si pleaca . Cat o fi spaga pt medici? Dar nu se sesizeaza nimeni? Eu sunt sigura ca sumele astea nu intrau doar in buzunarul managerului. Cu cine se imparte spaga in asfel de cazuri? Ne poate spune cineva?

Andrei

29.03.2020 13:10

Singurul lucru care trebuie reținut:
"Da, se plătea 10.000 de euro postul de asistentă."

Cât tupeu...
Chiar nu vă e rușine? Adică spumegați pentru că Râmbu vă punea la muncă?
Păi ce, erați sclavi pe plantație? Aaaa, că erau salariile faine...
Mai că v-aș înțelege, la 10.000 de euro șpagă e normal să vrei să stai la cafeluțe, ca ăia de prin primărie, de exemplu.
Chiar mi-aș dori să-l pună înapoi pe Râmbu, numai să știu că vă ies pe ochi în continuare ăia 10.000.

Bancu Lucretia

31.03.2020 08:13

Sunt cu sufletul alaturi de sucevenii mei dragi si de satul copilariei mele.Sunt cadru didactic si desi locuiesc in Roman, nu pot sa nu fiu revoltata de acest Sistem bolnav si obedient de Sanatate care a dat dovada lipsei de profesionalism si este slujit de oameni fara scrupule numiti Politic si care se cred de neatins.Pacat de cadrelor medicale care au fost in linia I insa tacit au suportat acest comportament tiranic al Managerului Calancea si acum suporta consecintele. As dori ca institutiile abilitate sa si faca datoria , acest manager sa fie sanctionat pt abuz in serviciu, incompetenta si iresponsabilitate, iar medicii sa fie uniti in aceste momente dificile si sa i ajute pe sucevenii mei dragi pt a trece cu bine peste temeri si neputinta.Ma inclin cu respect in fata tuturor eroilor in halate albe care ne fac cinste si va doresc, sanatate, intelepciune si unitate in reusita!

Wiltis

31.03.2020 15:41

Nu vă temeți de coronavirus!Iată ce spune un microbiolog german:https://youtu.be/OfYKd4C-pbELa Iași, la sp. de infecțioase, a murit o tânără, cauza oficială fiind un biet coronavirus, pe un fond de sănătate perfectă!  Numai că părinții fetei, în timp ce așteptau să le fie dată fata pentru înmormântare, au discutat cu niște salariați ai spitalului, cărora le-a spus că era bolnavă de diabet într-o stare foarte gravă. Așa că, doar dacă nu i-au dat doza de insulină la timp, a fost suficient să treacă în lumea drepților și să o treacă la 'coronavirusați'...Din păcate, sunt destui medici corupți, care se află în solda marilor firme farmaceutice și care nu-și permit să ignore ordinul primit 'de sus', de a declara cât mai multe persoane decedate din cauza acestui virus! Și asta, e valabil în toată lumea, nu numai la noi!!!https://adevarul.ro/locale/craiova/atacul-incredibil-unui-medic-militar-craiova-autoritatilor-streinu-cercel-lasa-ne-opriti-joc-pervers-1_5e8027325163ec427146933d/index.html?fbclid=IwAR132nX8Kacu-e30sHRaf5FskT7ArTciBUYYpWilEcB_AWc6DPYPbG7ejas

Viata, bat-o vina

07.04.2020 18:25

Din pacate, este plin in spitalele romanesti de "mici dumnezei", care isi dispretuiesc semenii si se considera invincibili. Cocotati pe varfurile ierarhiei sociale, uita ca sunt muritori si considera ca au drept de viata si de moarte asupra celor din jur. Oameni fara scrupule si o imagine jenanta a naturii umane. Insa, asa dupa cum viata o arata, platesc cu totii, mai devreme sau mai tarziu. Iar atunci sunt socati ca li se intampla fix lor... Cine, eu?! Pai stai asa, nu stii cine sunt eu???! Chiar asa: cine esti tu?   

Maria Mota

11.04.2020 20:09

Sunt foarte trista! Ca medic trebuie sa ai liniște, nu sa fi permanent in conflict cu conducerea, care avand putere te poate distruge! Știu însă ca la acest spital sunt medici extraordinari, foarte apreciați de noi, medicii, la nivel național! Știu carte, au moralitate, au deschis chiar drumuri in specialitățile lor! Acest dezastru i-a prins însă Terminați fizic și psihic, adăugându-se acum și boala! Mulți medici, din toată țara sunt cu voi! Va dorim sănătate, speram sa aflați dacă sunteti pozitivi sau negativi și sa găsiți puterea de a o lua de la capăt! Noi realizam ca la ora actuala spitalul va trebui condus de medicii spitalului, iar epidemiologii trebuie sa aibă un rol f important! Apel la domnul ministru: va rog, ca medic, aduceți la Suceava teste de detectare rapida PCR și acest lucru va aduce liniștea, alături de echipamentele de protecție!  Am mulți prieteni in Suceava care au așteptat peste 7 zile rezultatele sau care nu le-au recoltat deloc, nereușind sa mai stea la coada! Spitalul din Suceava nu este Spitalul groazei! Haideți sa ii ajutam cu adevărat si sa ii înțelegem și sa ii respectam! Va doresc sănătate tuturor! 

Adauga comentariu