Se reiau cursurile la Școala de Șmecheri de la Albina. Cimpa și băieții au fost puși în libertate, sub control judiciar, într-un dosar privind o faptă din seara în care au predat „turnatul” la gardă

Astăzi, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de Cătălin Cimpoiași, Alexandru Cimpoiași și Marius Mănălăchioaie. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

La începutul lunii mai 2022, Ziar de Suceava vă arăta faptul că fondatorii Școlii de Șmecheri de la Albina au început să predea „turnatul” la gardă și umflarea mușchilor în fața celor nevinovați și în inferioritate numerică. Atunci, Cătălin Cimpoiași (49 de ani) alias Cimpa, Alexandru Cimpoiași (25 de ani) și Marius Mănălăchioaie (24 de ani) s-au deplasat până în centrul Sucevei pentru a-l bate pe un tânăr, dar, deoarece ținta lor a fugit de ei, fondatorii Școlii de Șmecheri de la Albina și-au descărcat nervii aleatoriu pe un bărbat ce le-a ieșit în cale. Deodată victima s-a trezit sub o ploaie de pumni, picioare și rozete. 

Tot atunci, de supărare, Marius Mănălăchioaie a pus în practică o ”șmecherie” învățată la Albina. Acesta a pus mână pe telefon și a sunat la Poliție, pentru a spune că un tânăr conducea o mașină fiind beat. Mănălăchioaie a uitat să spună că tânărul beat s-a urcat la volan de frică de a nu fi rupt cu bătaia chiar de către reclamant. Pentru povestea amănunțită din acea seară puteți da click AICI.

Se pare că, de această dată autoritățile au tratat cu seriozitate această „lecție” predată de reprezentanții Școlii de Șmecheri. Agresorii au fost săltați și introduși în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore. Astăzi, față de inculpați se va stabili dacă se va dispune măsura controlului judiciar pentru 60 de zile sau cea a arestului preventiv pentru 30 de zile.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate „mai multe mijloace de probă de interes pentru soluționarea cauzei”, adică obiecte contondente numai bune de folosit pentru bătăi.

„În cursul zilei precedente polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare și au dispus măsura reținerii față de trei persoane implicate într-o altercație în luna mai 2022. Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă de natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii,  astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată.

La 2 mai 2022, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată direct de către lucrătorii din cadrul UPU Suceava  cu privire la faptul că un bărbat de 36 ani s-a prezentat la această unitate medicală întrucât a fost agresat fizic.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție din cadrul Biroului Ordine Publică care l-a identificat pe bărbatul de 36 ani, stabilindu-se că acesta ar fi fost lovit în zona feţei de către trei persoane necunoscute.

Deși a manifestat reticență în oferirea unor detalii cu privire la eventimentul în care a fost implicat și cu privire la susținerea poziției procesuale, polițiștii au continuat verificările fiind întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violențe.

În urma activităților investigative și de cercetare penală întreprinse la nivelul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale, s-a conturat activitatea infracțională a trei bărbați cu vârste de 49, 25 și 24 de ani, toți din municipiul Suceava, sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, constând în aceea că la data de 2 mai 2022, în jurul orei 21.00, fiind în fața unei săli de jocuri de noroc situată în municipiul Suceava, au exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate, lovind-o cu pumnii şi cu picioarele în zona superioară a corpului, cauzându-i leziuni fizice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 11-13 zile de îngrijiri medicale, iar prin acțiunile acestora, executate în loc public, a fost creată o stare de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

Pentru probarea activității infracționale și completarea materialului probator în cadrul dosarului penal, la data de 29 iulie 2022, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale au desfășurat trei percheziții domiciliare la locuințele agresorilor. În acțiune au fost agrenați 11 lucrători din cadrul Biroul Investigații Criminale, două grupe ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava și grupă de subofițeri jandarmi din cadrul IJJ Suceava.

În data de 29 iulie 2022 în urma efectuării celor trei percheziții domiciliare și a unei percheziții asupra unui autoturism au fost identificate mai multe mijloace de probă de interes pentru soluționarea cauzei.

S-au emis trei mandate de aducere pe numele suspecților de 49 ani, 25 ani și 24 de ani, aceștia fiind conduși la sediul Poliției Municipiului Suceava.

În urma audierii acestora, lucrătorii Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale au dispus măsura preventivă a reținerii celor trei suspecți pentru o perioadă de 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cei trei bărbați au fost introduși în arestul IPJ Suceava, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului care supraveghează urmărirea penală din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava .

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.

Îi atenționăm încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate  maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de liberate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale”, a transmis IPJ Suceava.


Tinerii suceveni sunt manipulați și terorizați în continuare de interlopi pentru a le vinde drogurile, în timp ce autoritățile dau impresia că îi sprijină pe agresori prefăcându-se că au orbul găinilor

Ion Lungu a susținut că nu știe prea multe despre Școala de Șmecheri de la Albina, dar va solicita patrule mixte în zonă: „Am văzut scris în presă, întotdeauna ce se scrie în presă e adevărat”

Fondatorii Școlii de Șmecheri de la Albina au început să predea „turnatul” la gardă și umflarea mușchilor în fața celor nevinovați și în inferioritate numerică

Un „elev” al școlii de șmecheri de la Albina a fost scos din dulapul în care se ascundea și introdus în Penitenciarul Botoșani

Doi „cursanți” ai Școlii de Șmecheri de la Albina au sunat la 112 pentru a spune că nu sunt de acord cu amenzile primite. După contestații valoarea totală a amenzilor a ajuns la 4.100 de lei

Un elev al școlii de șmecheri de la Albina a picat examenul de spart oglinzi la mașini. Polițiștii l-au amendat și pentru că nu are certificat de vaccinare Covid

A doua zi a săptămânii „Școala altfel” a însemnat finalizarea proiectului „Parcarea lui Cimpa” pentru elevii Școlii de Șmecheri de la Albina. Urmează plantarea unor flori legale

Prima zi a săptămânii „Școala altfel” s-a încheiat cu amenzi și muncă deșartă pentru elevii Școlii de Șmecheri de la Albina. Proiectul „Parcarea lui Cimpa” a fost blocat de polițiștii locali

Elevii școlii de șmecheri de la Albina au fost puși de polițiști să-și ia „uniforma” după ce s-au apucat să-și etaleze busturile prin fața cetățenilor

Un „elev” eminent al școlii de șmecheri de la Albina i-a spart geamurile apartamentului mamei sale după ce femeia a refuzat să-i dea bani. Victima avea emis un ordin de protecție împotriva fiului său

„Elevii” școlii de șmecheri de la Albina au desfășurat în Joia Mare proba practică de înjunghieri. Un „cursant” și-a înfipt cuțitul în umărul colegului căruia voia să i-l înfingă în gât

Adauga comentariu