Secția ATI Covid a Spitalului Județean Suceava este ocupată la capacitate maximă de trei zile, în timp ce în camionul de terapie intensivă mobilă cumpărat de suceveni tratează cazurile ușoare

De trei zile, Spitalul Județean Suceava are Secția ATI Covid plină până la refuză. Se mai eliberează câte un pat, dar este imediat ocupat de un alt bolnav. În ultimele zile, conducerea unității medicale susține că nu a fost transferat niciun pacient diagnosticat cu coronavirus de la SJU Suceava la un alt spital din țară.

În timp ce la ATI Covid nu mai sunt locuri, Camionul de Terapie Intensivă cumpărat de suceveni nu este folosit la capacitate maximă. În loc ca unitatea să fie folosită pentru pacienții, care au nevoie de intubare, aceasta este utilizată pentru pacienții Covid care au nevoie de două surse de oxigen.

În camionul de terapie intensivă ar putea fi intubați 12 pacienți diagnosticați cu Covid – 19, însă din motive neexplicate încă de autorități, sunt tratate acolo doar formele ușoare de coronavirus.

Adauga comentariu