Șefa de promoție de la Liceul „Vasile Cocea” din Moldovița și-a recuperat diploma de Bac și se poate înscrie la facultate

În sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat, 17 absolvenţi ai Liceului Tehnic „Vasile Cocea”, din comuna suceveană Moldoviţa, între care şefa de promoţie a generaţiei actuale, Alexandra Bîndiu, au fost eliminaţi din examen pentru fraudă. Elevii au aflat după 10 zile de la afişarea rezultatelor că au rămas fără diplome.

Alexandra Bîndiu, şefa de promoţie a Liceului „Vasile Cocea”, s-a ţinut de cuvânt şi, împreună cu alţi colegi care au promovat examenul, dar au rămas fără diploma de Bacalaureat pentru o presupusă fraudă, a dat în judecată Inspectoratul Şcolar Suceava. Absolvenţii voiau să-şi demonstreze nevinovăţia în instanţă.

Cotidianul Adevărul arată că tinerii au obţinut o primă victorie. Ei au cerut instanţei de judecată respectiv magistraţilor de la Tribunalul Suceava să suspende efectele deciziei numărul 1449/07.07.2020 a comisiei judeţene de Bac, privind eliminarea din examen pe motive de fraudă, până la pronunţarea instanţei de fond. 

Procesul s-a judecat la secţia de contencios admistrativ a Tribunalului Suceava, iar magistraţii au admis cererea.

„Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Suspendă executarea Deciziei nr. 1449/07.07.2020 emisă de pârâtul Inspectoratul şcolar judeţean Suceava în ceea ce priveşte pe reclamanţi până la pronunţarea instanţei de fond în dosarul nr. 2152/86/2020 al Tribunalului Suceava. Executorie de drept. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică. Document: Hotarâre  506/2020  03.09.2020”, se arată pe portal.just.ro.

Chiar dacă decizia nu este definitivă şi poate fi atacată, absolvenţii au dreptul să-şi ridice diplomele de Bacalaureat şi să se înscrie la facultate.

Vă amintim că la 10 zile după afişarea rezultatelor examenului de Bacalaureat, la Ministerul Educaţiei s-a înregistrat o plângere în care se arăta că elevii care au susţinut probele în centrul de examinare de la Moldoviţa ar fi copiat. 

Inspectoratul Şcolar Judeţean a trimis doi inspectori să verifice imaginile de pe camerele de filmat, iar respectivii au confirmat frauda.

Şefa de promoţie a dat la copiat

Totuşi, există o diferenţă între Alexandra Bîndiu şi colegii acesteia implicaţi în scandal.

Şefa de promoţie nu s-a inspirat din lucrările celoralţi candidaţi. Colegii s-ar fi inspirat din ciornele ei. O recunoaşte şi şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, Grigore Bocanci care a văzut imaginile de pe camerele video de supraveghere.

„Elevii pândeau timpul mort: când profesorul stătea cu spatele sau când s-au predat tezele, îşi dădeau ciornele unul altuia. Se cereau la toaletă mai mult decât era necesar. Metodologia spune că elevii pot să meargă la toaletă, dar nimeni nu spune de câte ori”, a arătat şeful IŞJ.

Alexandra a luat bac-ul cu 9,46, iar media anilor de studiu a fost 9.94.

sursa material: adevarul.ro


Prorectorul USV a anunțat că îi va plăti taxa de școlarizare șefei de promoție de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița. Tânăra a fost eliminată din Bac pentru că mai mulți colegi ar fi tras cu ochiulu în lucrarea ei

Șefa de promoție de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița se numără printre elevii eliminați din bacalaureat

Cadrele didactice care au făcut parte din comisia Centrului de examen de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița vor fi cercetate penal

Revolta elevilor de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița care au fost eliminați din examenul de Bacalaureat: „Ni s-a furat dreptul la educație”

Fraudă la bacalaureat. 17 elevi de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița au fost eliminați din Bac

Acuzații de fraudă la examenul de Bacalaureat susținut la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița

Adauga comentariu