Șeful polițiștilor de frontieră de la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava nu le dă voie subalternilor să-și ia concediu în sezonul estival: „Comand cum cred eu”

Bogdan Bănică, președinte executiv Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS, a făcut public un mesaj transmis de Cezar – Niculai Deleanu, șeful Punctului de Trecere a Frontierei de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, prin care acesta își anunță subalternii că în 2021 nu își vor putea lua concediu în perioada 15 iulie – 15 septembrie.

„Un mesaj transmis pe aplicația Whatsapp subalternilor de către comisarul Cezar-Niculai DELEANU, șeful Punctului de Trecere a Frontierei de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, a stârnit revoltă în rândul acestora.

Incoerența mesajului se observă și din faptul că în prima propoziție comisărașul menționează anul 2020, cu toate că a doua propoziție ne edifică, făcând referire la concediile aferente anului 2021.

Astfel, șeful de post Deleanu (pentru că PTFA „Ștefan cel Mare” Suceava nu este mai mare decât un post de poliție) își permite de la sine putere să impună subalternilor ca în perioada 15 iulie – 15 septembrie să nu își planifice concediu de odihnă.

Cu toate că mă consider foarte bine pregătit pe linie juridică, am mai citit o dată  H.G. 1578/2002, privind condițiile în baza cărora polițistul are dreptul la concediu de odihnă (…) și nu am găsit nicăieri prevederea ca șeful direct/nemijlocit să dispună cu privire la perioadele acordării concediului de odihnă. Deleanu se pare că posedă o formă îmbunătățită a Hotărârii de Guvern, altfel nu îmi explic cum își permite un asemenea abuz.

Firește, am informat conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră cu privire la atitudinea de moșier a șefului de post Cezar Deleanu. Ba chiar l-am contactat și telefonic, pentru a afla personal ce frustrări îl determină să adopte o asemenea atitudine. „Comand cum cred eu și interpretez cum vreau dispozițiile I.G.P.F., nu trebuie să mă justific nimănui”, a fost răspunsul comisarului.

Scandalurile legate de probitatea morală și/sau profesională a unor comandanți ai subunităților din cadrul Poliției de Frontieră Române se țin lanț de câteva luni încoace, cu toate acestea Inspectorul General al Poliției de Frontieră – chestorul principal Liviu Bute se pare că nu aude și nu vede. Și nu știe.

Despre Deleanu, îmi amintesc că încercase să treacă în Ucraina un Range Rover furat din Italia: „Cezar Niculai Deleanu, șeful punctului de Poliție de Frontieră de la Aeroportul Suceava, a fost oprit duminică noaptea, la PTF Siret, la volanul unui autoturism de lux, Range Rover, cu care intenționa să treacă în Ucraina. Mașina era fura­tă din Italia, Deleanu fiind însoțit de un individ cu dublă cetățenie, româno-ucraineană.”, titra Obiectiv de Suceava.

Cezar Deleanu a rămas în funcție, fiind și avansat în grad ba chiar acordându-i-se și salarii de excelență pentru merite deosebite.

Toate acestea, evident, i-au crescut orgoliul și i-au permis să ajungă ca în anul 2020 să ajungă să își bată joc de subalterni, la propriu, cu girul înaltei comenduiri din bulevardul Geniului din Capitală”, a transmis Bogdan Bănică.

Adauga comentariu