Senatorul Virginel Iordache a fost dus cu elicopterul SMURD la București pentru o simplă toxiinfecție alimentară

Senatorul PSD Virginel Iordache a ajuns miercurea trecută la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, prezentând simptome de toxiinfecție alimentară. Acesta acuza dureri de cap, vărsături și diaree. După o evaluare a medicilor urgentiști, pacientul a fost transferat către secția de Boli Infecțioase, unde a fost diagnosticat cu un enterovirus. Până aici nimic ieșit din comun. Doar că politicianul nu a avut încredere în evaluarea medicilor suceveni și a solicitat personal, uzând de poziția pe care o deține în Parlamentul României, transferul către o clinică universitară din Capitală, și nu oricum, ci cu un elicopter SMURD.

Pacientul Virginel Iordache nu a ținut cont de recomandările medicilor suceveni, ba mai mult, le-ar fi vorbit urât și ar fi menționat în repetate rânduri că el nu va fi tratat aici, în provincie. În aceste condiții, s-a operat transferul pacientului către Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș“, unde a primit același diagnostic, de virus aerogen, prezentând o formă foarte ușoară. În concluzie, senatorul PSD a fost transferat cu un elicopter SMURD, către un spital bucureștean pentru o durere de cap și un episod de diaree.

Dupa apariția articolului in OBIECTIV, medicul Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a contactat redacția pentru a preciza ca nu el personal a autorizat deplasarea elicopterului SMURD la Suceava pentru transferul la București a pacientului Virginel Iordache, adăugând că în acea perioadă nu se afla în țară și că, așa cum prevăd procedurile, solicitarea a venit de la medicii Spitalului Județean Suceava.

Indiferent de persoana care a autorizat acest transfer cu elicopterul, se pune întrebarea dacă, oricare ar fi numele pacientului, pentru un dignostic asemanător celui pus de medicii suceveni se impunea această operațiune.

Menționăm că până la închiderea ediției, senatorul Virginel Iordache nu a putut fi contactat de reporterii „Obiectiv” pentru un punct de vedere, deși a fost apelat de mai multe ori.

Se pare că a ajuns o modă printre politicienii suceveni să ridice pretenții, dar și suspiciuni asupra cadrelor medicale de la Spitalul Județean, simțindu-se un fel de stăpâni pe moșie. Cu câteva luni în urmă, un fel de șef din Consiliul Județean Suceava a ajuns în Unitatea de Primire Urgențe cu unul dintre părinți, ce-i drept, într-o stare destul de precară de sănătate, dar în loc să le permită medicilor să evalueze corect pacientul, acesta s-a dat în „stambă”, menționând că el e cel care le plătește salariile și ar trebui să fie mai drăguți cu el. Abia când a remarcat că este filmat de mai mulți medici s-a mai temperat.

Sursa material: Obiectiv de Suceava

Adauga comentariu