Sentința șcheianului de 19 ani care a înjunghiat un tânăr în cartierul Obcini a fost micșorată cu un an

Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au luat decizia de a-i micșora condamnarea inculpatului Iulian Constantin Sofrone (19 ani) pentru săvârșirea infracțiunilor de „tentativă la omor” și „tulburare a ordinii şi liniştii publice”.

Pedeapsa tânărului aflat în prezent în Penitenciarul Botoșani a fost micșorată de la patru ani și trei luni de închisoare cu executare, la trei ani și o lună de închisoare cu executare.

Această decizie este definitivă.


Vă amintim că, în seara de 7 august 2020, în jurul orei 00.30, un tânăr a sunat la 112 și a anunțat faptul că o persoană a fost înjunghiată în abdomen și în picior pe strada Slătioarei din cartierul Obcini.

Din cercetări s-a stabilit că la data de 7 august 2020, în jurul orei 00.30, Cătălin Daniel Melenciuc, de 19 ani, din comuna Stroiești, se plimba împreună cu patru prieteni pe strada Slătioarei dinspre strada Rulmentului. După ce au trecut de imobilul cu nr. 2A s-au intersectat cu Iulian Constantin Sofrone, de 19 ani, din comuna Șcheia şi cu Olan Ioana Ana Maria ce veneau dinspre strada Bistriţei. În dreptul unui chioşc metalic Sofrone Iulian Constantin l-a înjunghiat de mai multe ori pe Melenciuc Cătălin Daniel. 

În altercaţie au intervenit pentru a-i despărţii Ioana Ana Maria Olan şi unul din prietenii persoanei vătămate. Ioana Ana Maria Olan a fost și ea tăiată la piciorul drept. Iulian Constantin Sofrone şi Ioana Ana Maria Olan au fugit spre cartierul George Enescu, iar V.C. a sunat la 112 și i-a acordat primul ajutor victimei. 

Echipajul ambulanţei sosit la faţa locului a transportat victima la spital fiind diagnosticat preliminar cu plagă înjunghiată flanc abdominal dreapta şi plagă înjunghiată coapsa dreapta. 

Iulian Constantin Sofrone şi Ioana Ana Maria Olan au fost identificaţi de un echipaj de poliței pe bulevardul George Enescu, în zona Curcubeu. Datorită faptului că Ioana  Ana Maria Olan prezenta o tăietură la piciorul drept a fost transportată la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost diagnosticată cu plagă înjunghiată coapsa dreapta.

Sofrone a fost condus la sediul subunităţii de poliţie unde a solicitat intervenţia ambulanţei. 

Cătălin Daniel Melenciuc a fost examinată din punct de vedere medico-legal în cadrul SML Suceava, ocazie cu care s-a constata faptul că leziunile suferite de acesta în urma agresiunilor i-au pus în pericol viaţa.

În urma materialului probator administrat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Iulian Constantin Sofrone sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tentativă de omor” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, precum şi reţinerea acestuia pentru o durată de 24 ore, inculpatul fiind introdus în CRAP al IPJ Suceava. Pe urmă inculpatul a fost prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, instanţa însuşindu-şi propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. În cauză a fost emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, inculpatul Iulian Constantin Sofrone fiind introdus în CRAP al IPJ Suceava. Până și-a aflat sentința de ieri, 22 decembrie 2020, tânărul a stat după gratii. 

Ce au avut de împărțit tinerii respectivi nu s-a aflat încă.

Adauga comentariu