Serviciul Permise București trimite în Suceava 25 de polițiști examinatori pe timpul weekend-urilor: „Timpul de așteptare va putea fi redus cu circa o lună de zile”

Astăzi, 3 mai 2022, în cadrul unei conferințe de presă organizată de prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan, acesta a vorbit despre faptul că în perioada 1 noiembrie 2021 – 30 aprilie 2022 au fost examinați un număr de 6.629 de candidați la ultima probă pentru obținerea permisului de conducere (din care un număr de 3.877 de candidați au fost declarați admiși, iar un număr 2.752 de candidați au fost au fost declarați respinși).

„Ca urmare a situației existente s-a luat decizia de a organiza o serie de sesiuni suplimentare de examinare practică, în zilele de sâmbătă, pentru a putea asigura fiecărui candidat măcar două șanse de a susține examenul la proba practică pentru a obține permisul de conducere, astfel încât în perioada de referință au fost desfășurate un număr de 19 de sesiuni suplimentare în care au fost examinați un număr de 772 de candidați”, a transmis Prefectura Suceava.

În ultimele șase luni s-au prezentat în audiență un număr de 3.686 de persoane, care au solicitat programarea în vederea susținerii probei practice pentru obținerea permisului de conducere.

Pe cale de consecință, ca urmare a numărului foarte mare de solicitări s-a dispus preluarea dosarelor, a căror termen de valabilitate expiră în următoarele 4 luni, în vederea programării, astfel încât, în prezent există un număr de 731 de dosare preluate în cadrul audințelor pentru care trebuie să fie efectuate programări.

Perioada de așteptare a candidaților în a susține proba practică de traseu a ajuns la aproape șase luni, iar activitatea de examinare practică a candidaților se desfășoară în present doar cu cinci examinatori, din care doi ai serviciului și trei delegați de la IPJ Suceava, din care unul este împuternicit șef al serviciului.

Astăzi a fost anunțat faptul că 25 de polițiști examinatori din cadrul SPC București vor veni în sprijinul colegilor de la Suceava. Aceștia vor veni în Suceava începând cu data de 16 mai 2022. Astfel se încearcă reducerea timpului de așteptare de la peste șase luni la aproximativ două luni pentru categoriile B și BE, respectiv trei luni la categroriile C, CE și D.

„Delegarea unui număr de 25 examinatori din cadrul SPC București, în trei weekend-uri într-o perioadă de 3 luni, în vederea diminuării timpului de așteptare în cazul susținerii probei practice, estimându-se că se vor putea examina un număr de circa 1.000 de candidați, iar timpul de așteptare va putea fi redus cu circa o lună de zile, în funcție de procentul de promovabilitate înregistrat la ambele probe practice”, a arătat Prefectura Suceava.

Adauga comentariu