„Sifonarii” de la Direcția Silvică Suceava

La începutul acestei săptămâni, în cotidianul online Ziar de Suceava a fost publicat articolul „Un nou complex de cabane construit ilegal a fost descoperit în satul Ciumârna, într-un loc de poveste”, care se pare că a deranjat extrem de mult.

Conform informațiilor primite de la sătenii din Vatra Moldoviței, proprietarii respectivului complex ar fi Narcis Traian Iliesi, fiul primarului Traian Iliesi din comuna Moldovița și un anume Gheorghe Teodor Ciornei, proprietarul unui gater.

Pentru a ne lămuri cu privire la aceste aspecte am încercat să-i contactăm pe cei doi, însă am dat doar de primul. Iliesi junior ne-a explicat că nu are niciun fel de implicare în construirea respectivului complex, declarație făcută publică în articolul din data de 4 noiembrie 2019.

Reporterii Ziar de Suceava au mai intrat în posesia unei informații conform căreia complexul de cabane ar fi construit pe fondul forestier național. Astfel, am luat legătura cu Sorin Ciobanu, directorul Direcției Silvice (DS) Suceava, care l-a mandatat pe Cezar Tulbure, șeful Biroului de Protecție și Pază din cadrul DS Suceava, să facă verificările necesare. Au urmat apoi mai multe discuții între redactorul șef al cotidianului online Ziar de Suceava și Cezar Tubure, convorbiri care cum necum au ajuns și la urechile lui Narcis Traian Iliesi.

                                                   Sursa foto: Facebook/Narcis Iliesi

Aseară, fiul primarului din Moldovița, care cel mai probabil se afla sub influența băuturilor alcoolice, l-a contactat pe redactorul șef al cotidianului online Ziar de Suceava pentru a-i reproșa că a „îndrăznit” să scrie în articolul menționat mai sus faptul că sătenii susțin că el ar fi implicat în construirea complexului ilegal de cabane.

Grav este faptul că Narcis Traian Iliesi știa cuvânt cu cuvânt tot ce s-a discutat între Cezar Tulbure și redactorul șef al cotidianului online Ziar de Suceava. Practic, acestuia i s-a adus la cunoștință toate informațiile pe care le deținea cotidianul nostru.

Printre altele, Narcis Traian Iliesi a scăpat și mai mulți porumbei, precum cel care urmează:

- „De ce îmi însușiți dumneavoastră unele chestii, pentru că v-a dat Mortogan un milion, eu pot să vă dau mai mult”; nu înțelegem de unde a apărut milionul și de ce și pentru ce ar fi putut să ne dea Narcis Traian Iliesi mai mult dacă nu are nicio legătură cu complexul de cabane de la Ciumârna? Și cine este acest Mortogan, dacă nu l-am botezat?

Pentru a ne lămuri cum a aflat Narcis Traian Iliesi despre discuția dintre redactorul șef al cotidianului online Ziar de Suceava și Cezar Tulbure, l-am contactat pe acesta din urmă, care a spus că singura persoană cu care a vorbit pe această temă este Gelu Puiu, șeful Ocolului Silvic Vama.

Am luat legătura cu Sorin Ciobanu, directorul DS Suceava, căruia i-am spus că nu ni se pare ok ca o discuție purtată între ziarul nostru și instituția pe care o conduce să ajungă la urechile oricui. Acesta a încercat să se scuze și a plasat întreaga vină pe Gelu Puiu, spunând că el și Cezar Tulbure nu au de unde să-l cunoască pe fiul primarului din Moldovița.

Gelu Puiu ne-a spus că el nu a avut niciun fel de discuție pe această temă cu nimeni și că pur și simplu a făcut niște verificări în teren în zona de competență a ocolului silvic pe care îl conduce.

Nici nu contează cine i-a „turnat” lui Narcis Traian Iliesi, ci grav este faptul că Direcția Silvică Suceava își pierde ușor ușor și ultimul gram de încredere pe care îl mai au cetățenii în această instituție.

P.S.: După cele trei discuții telefonice avute între redactorul șef al cotidianului online Ziar de Suceava și Narcis Traian Iliesi, primul l-a blocat telefonic pe fiul primarului din Moldovița, deoarece continua să bată câmpii la telefon. Chiar și în aceste condiții, Narcis Traian Iliesi a mai avut alte 37 de apeluri către numărul de telefon al redactorului șef al cotidianului Ziar de Suceava în decursul a ceva mai mult de trei ore, după cum puteți vedea și în imaginea de mai jos.

 

 

 

Adauga comentariu