Simptomele infectării cu Omicron: Scade pofta de mâncare, curge nasul, durere în gât și de cap. Pierderea gustului și mirosului este mai puțin frecventă

Potrivit datelor puse la dispoziție de către cercetătorii britanici, trei simptome „clasice” ale variantei Delta nu se întâlnesc la persoanele infectate cu varianta Omicron, scrie Le Soir, citată de Rador.

Nas care curge, dureri de cap, oboseală şi dureri în gât: iată principalele simptome detectate la o infectare cu varianta omicron. Asta reiese din datele aplicaţiei Zoe, sistemul britanic care premite analizarea răspândirii coronavirusului în ţară.

Cercetătorii au analizat ultimele date disponibile din cazuistica de pe teritoriul Londrei. Jumătate din persoanele care au declarat simptome de guturai au avut un test PCR pozitiv, cum era cazul când varianta Delta era dominantă în Regatul Unit. Dar numai junătate dintre ei prezentau şi cele trei simptome clasice ale variantei Delta: febră, tuse, pierderea mirosului şi gustului.

Îşi face apariţia un nou simptom: scăderea poftei de mâncare.

”Am constatat-o şi în Africa de Sud, pierderea mirosului şi gustului este mult mai puţin frecventă la varianta Omicron, în vreme ce oboseala este foarte frecventă”, a explicat recent Marc Van Ranst pentru ”Nieuwsblad”.

În opinia grupului de experţi britanici, populația trebuie să fie informată în legătură cu aceste schimbări de simptome. Deoarece, ”Site-urile oficiale arată în continuare că apariţia bruscă a unei tuse puternice, febra şi pierderea mirosului şi gustului sunt principalele semne ale unei infectări cu coronavirus. Şi este deci un indiciu pentru a testare şi izolare”.

”De fapt, la majoritatea oamenilor, Omicron se resimte ca un guturai şi începe cu nasul care curge, o durere în gât şi o durere de cap. Pentru a salva vieţi, este urgent să se modifice informațiile puse la dispoziția publicului”.

Adauga comentariu