Situația Covid din spitalele din județ: 179 de pacienți internați la Suceava, 90 la Rădăuți, 32 la Câmpulung Moldovenesc, trei la Vatra Dornei, 10 la Gura Humorului și trei la Siret

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 28 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 11 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 562 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 179 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 93 pacienți sunt în zona tampon și 290 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 179 pacienți diagnosticați Covid-19:

- 81 prezintă forme medii ale bolii;

- 22 prezintă forme ușoare,

- 57 prezintă forme severe;

- 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia șase pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 363 paturi libere din care 41 pentru pacienți Covid-19, 218 în sectorul Non-Covid și 104 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil un pat liber pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 25 ventilatoare libere din care 10 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 90 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și șase persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 32 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și cinci persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de trei pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 10 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și o persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de doi pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 71.746, în ultimele 24 de ore fiind testate 673 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 836 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 440 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.        

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale nouă nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 17 au câte un caz în evoluție, 39 au sub cinci cazuri în evoluție, 22 au sub zece cazuri în evoluție iar 27 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1.456 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei de 30 octombrie 2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 941 persoane. De asemenea, au fost verificate 100 societăți comerciale și au fost aplicate 69 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști. În această perioadă delicată este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

Adauga comentariu