Situația Covid din spitalele din județ: 185 de pacienți internați la Suceava, 84 la Rădăuți, 35 la Câmpulung Moldovenesc, șase la Vatra Dornei, 16 la Gura Humorului și doi la Siret

Astăzi, 1 noiembrie 2020, la ora 09.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de  7.299 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 34 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 15 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 547 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 185 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 106 pacienți sunt în zona tampon și 256 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 185 de pacienți diagnosticați Covid-19:

- 91 prezintă forme medii ale bolii;

- 17 prezintă forme ușoare,

- 59 prezintă forme severe;

- 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia cinci pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 357 paturi libere din care 35 pentru pacienți Covid-19, 231 în sectorul Non-Covid și 91 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu este disponibil nici un pat liber pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 28 ventilatoare libere din care 11 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 84 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și opt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 35 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și patru persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de șase pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 16 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 2 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 71.964, în ultimele 24 de ore fiind testate 218 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 836 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 440 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.        

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale nouă nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 14 au câte un caz în evoluție, 38 au sub cinci cazuri în evoluție, 25 au sub zece cazuri în evoluție iar 28 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1.485 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei de 31 octombrie 2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1.513 persoane. De asemenea, au fost verificate 173 de societăți comerciale și au fost aplicate 118 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Prefectul județului Suceava face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privid normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă. Mulțumesc tuturor celor care respectă măsurile de prevenire și limitare a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, înțelegând că este un efort comun al tuturor!

 

Adauga comentariu