Situația furturilor, tâlhăriilor, violurilor și omorurilor din județul Suceava, sesizate Poliției în luna iunie 2022

Pentru o corectă informare a cetățenilor, reporterii Ziar de Suceava au solicitat Inspectoratului de Poliție Județean Suceava informații concrete cu privire la numărul furturilor, tâlhăriilor, violurilor, omorurilor, tentativelor de omor și a violențelor în familie sesizate în luna iunie 2022, pe raza județului Suceava. De asemenea, a fost solicitat și numărul dosarelor penale, pentru săvârșirea infracțiunilor menționate anterior, rămase înregistrate cu autor necunoscut.

În luna iunie 2022 au fost înregistrate:

  • 193 de furturi și tentative de furt, din care 131 au fost sesizate cu autor necunoscut. Gradul de identificare a autorilor în aceste cauze cu autor necunoscut este de circa 66% în celelalte cauze cercetările fiind în derulare sub coordonarea unităților de parchet;
  • șase tâlhării și tentative de tâlhărie, iar toți făptașii au fost identificați;
  • două violuri, iar toți făptașii au fost identificați;
  • două omoruri, cu autori identificat;
  • o tentativă de omor, cu autor indentificat;
  • 167 de violențe în familie (69 în mediul urban și 98 în mediul rural). Cele mai multe fapte (122) sunt loviri sau alte violențe. De asemenea, au fost înregistrate 14 fapte de amenințare și 14 fapte de abandon de familie, restul fiind încadrate la alte fapte privind violența în familie. În luna iunie 2022, polițiștii au emis 20 ordine provizorii de protecție.

Adauga comentariu