Situația furturilor, tâlhăriilor, violurilor și omorurilor din județul Suceava, sesizate Poliției în luna mai 2022

Pentru o corectă informare a cetățenilor, reporterii Ziar de Suceava au solicitat Inspectoratului de Poliție Județean Suceava informații concrete cu privire la numărul furturilor, tâlhăriilor, violurilor, omorurilor, tentativelor de omor și a violențelor în familie sesizate în luna mai 2022, pe raza județului Suceava. De asemenea, a fost solicitat și numărul dosarelor penale, pentru săvârșirea infracțiunilor menționate anterior, rămase înregistrate cu autor necunoscut.

În luna mai 2022 au fost înregistrate:

  • 220 de furturi și tentative de furt, din care 147 au fost sesizate cu autor necunoscut. Gradul de identificare a autorilor în aceste cauze cu autor necunoscut este de circa 65% în celelalte cauze cercetările fiind în derulare sub coordonarea unităților de parchet;
  • cinci tâlhării și tentative de tâlhărie, iar toți făptașii au fost identificați;
  • șase violuri, iar toți făptașii au fost identificați;
  • un omor, cu autor identificat;
  • o tentativă de omor, cu autor indentificat;
  • 155 de violențe în familie (59 în mediul urban și 96 în mediul rural). Cele mai multe fapte (99) sunt loviri sau alte violențe. De asemenea, au fost înregistrate 15 fapte de amenințare și 29 fapte de abandon de familie, restul fiind încadrate la alte fapte privind violența în familie. În luna mai 2022, polițiștii au emis 17 ordine provizorii de protecție.

Adauga comentariu