Situația furturilor, tâlhăriilor, violurilor și omorurilor din județul Suceava, sesizate Poliției în luna martie 2022

Pentru o corectă informare a cetățenilor, reporterii Ziar de Suceava au solicitat Inspectoratului de Poliție Județean Suceava informații concrete cu privire la numărul furturilor, tâlhăriilor, violurilor, omorurilor, tentativelor de omor și a violențelor în familie sesizate în luna martie 2022, pe raza județului Suceava. De asemenea, a fost solicitat și numărul dosarelor penale, pentru săvârșirea infracțiunilor menționate anterior, rămase înregistrate cu autor necunoscut.

În luna martie 2022 au fost înregistrate:

  • 228 de furturi și tentative de furt, din care 136 au fost sesizate cu autor necunoscut. Gradul de identificare a autorilor în aceste cauze cu autor necunoscut este de circa 65% în celelalte cauze cercetările fiind în derulare sub coordonarea unităților de parchet;
  • patru tâlhării și tentative de tâlhărie, iar toți făptașii au fost identificați;
  • două violuri, iar toți făptașii au fost identificați;
  • niciun omor;
  • două tentative de omor, cu făptași identificați;
  • 151 de violențe în familie (58 în mediul urban și 93 în mediul rural). Cele mai multe fapte (100) sunt loviri sau alte violențe. De asemenea, au fost înregistrate 16 fapte de amenințare și 24 fapte de abandon de familie, restul fiind încadrate la alte fapte privind violența în familie. În luna martie 2022, polițiștii au emis 21 ordine provizorii de protecție.

 

Adauga comentariu