Socotelile USR-iștilor suceveni ar putea fi încurcate de candidaturile a doi colegi de partid care își doresc funcția de prefect

Veste conform căreia USR va desemna noul prefect al județului Suceava nu a creat numai entuziasm și ci o adevărată tensiune printre membrii filialei de la Suceava.

Conducerea filialei are doi membri agreați pentru cursa de obținere a funcției de prefect a județului, respectiv pe Lorena Buburuzan și pe Iulian Cimpoeșu, doi membri care nu au reușit prea multe, cel puțin în cariera lor de oameni politici.

Lorena Buburuzan este angajată la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, fiind responsabilă de achizițiile publice ale instituției. Absolventă de Facultate de Textile și cu o oarecare experiență în domeniul privat, Lorena Buburuzan nu poate fi văzută ca cea mai potrivită persoană pentru funcția de prefect a județului Suceava.

Iulian Cimpoeșu este expert în conservarea bunurilor de patrimoniu la Muzeul Bucovinei încă din anul 1994. Acesta face parte din USR încă de la înființare, din anul 2016, fiind în prezent vicepreședinte al filialei județene. Rezultatele de la alegerile locale, când s-a clasat abia pe locul IV în lupta pentru funcția de primar al comunei Șcheia, nu convinge pentru numirea lui ca prefect al județului Suceava.

Una dintre candidaturile surpriză este cea a lui Matei Teodor, membru USR Fălticeni. Acesta este licențiat în Drept și are o diplomă de master în Drept European la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din anul 2006 și până în 2010, Matei Teodor a lucrat ca consilier juridic, după care a devenit practician în insolvență. CV-ul și studiile absolvite îl fac pe membru USR Fălticeni favorit pentru funcția de prefect al județului Suceava, dacă „angajările” s-ar realiza ca la privat.

Gheorghe Sologiuc, activistul de mediu din Câmpulung Moldovenesc, a cărui activitate este extrem de apreciată la nivelul județului Suceava, ar putea fi una dintre opțiunile reale pentru a ocupa funcția de prefect al județului Suceava. Numirea lui „Solo” pe acest post ar fi și o lovitură de imagine pentru USR, care ar putea profita de notorietatea tânărului activist. Acesta încă nu și-a depus candidatura, însă urma ca până în cursul zilei de mâine să facă toate demersurile necesare. Gheorghe Sologiuc, farmacist șef de meserie, este absolvent de medicină și farmacie, dar a și urmat cursurile de master în „Planning of New Tourism”. Solo este unul dintre cei mai mari „luptători” care au încercat să blocheze construirea gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș. Trebuie menționat faptul că la gala farmacistului, el a primit un premiu de excelență pentru implicarea civică. De asemenea, colegii de la Monitorul de Suceava l-au inclus în top 10 suceveni pentru acțiunile sale civice. 

Dacă nu vor mai apărea și alte candidaturi, cel mai probabil, dintre cei patru de mai sus vor fi alese trei persoane care să meargă la București pentru a negocia pentru funcția de prefect al județului Suceava.

Adauga comentariu