Șoferii care își bat joc de legislația rutieră au umplut arestul IPJ Suceava

Deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizate tocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic.

Și în cursul zilei de ieri alți trei bărbați au fost reținuți de către polițiști și au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru infracțiuni la regimul rutier. Un al patrulea tânăr implicat într-un eveniment rutier în cursul zilei precedente a fost prezentat instatnței de judecată fiind emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

A ajuns în arest după ce a fugit de la locul unui accident

La 16 ianuarie 2022, în jurul orei 20.30, un bărbat de 32 ani, din com. Marginea, a condus autoturismul pe D.C. 44, din comuna Sucevița, sat Voievodeasa. În calitate de pasageri în acest autoturism se aflau, două femei de 25 și 51 de ani.

La un moment dat, autoturismul condus de bărbatul de 32 de ani a intrat în coliziune cu un alt autoturism ce se deplasa din sens opus.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane, respectiv a pasagerelor din autoturismul condus de bărbatul de 32 de ani.

Imediat după producerea evenimentului rutier, până la sosirea echipajului de poliție și a ambulanței, șoferul celuilalt autoturism a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului” iar în urma activităților investigative desfășurate a fost identificat conducătorul autotursimului implicat, respectiv Viorel Ghiocel Bobu (31 de ani) din com. Frumușica, jud. Botoșani.

În continuare a urmăririi penale față de suspectul de 31 de ani din comuna Frumușica, județul Botoșani, care locuiește fără forme legale pe raza comuna Sucevița, sat Voievodeasa, județul Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”. Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Ajuns în arest după ce a condus fără permis

Tot în cursul zilei de ieri au fost continuate cercetările cu privire la evenimentul din data de 28 decembrei 2021, orele 20.14, când patrula de ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control autoturism ce avea direcția de deplasare dispre bulevardul 1 Mai către bulevardul Ana Ipătescu.

La volanul autoturismului a fost identificat Gheorghe Tiberiu Munteanu din comuna Bosanci, județul Suceava care nu posedă permis de conducere.

Totodată, s-a constatat faptul că autoturismul mai sus menționat nu deține o poliță RCA obligatorie, în acest caz fiind reținute plăcuțele și certificatul de înmatriculare, fiind eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

În cursul zilei de 17 ianuarie 2022, prin ordonanţa din data de 17 ianuarie 2022 s-a dispus reţinerea suspectului de 25 ani din comuna Bosanci, județul Suceava, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie continuate cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Ajuns în arest după ce și-a călcat fratele cu tractorul

La 16 ianuarie 2022, ora 20.20, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe DC 43D, se afla căzuta o persoana de sex masculin.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul SPR 5 Dărmănești care a identificat persoana căzuta ca fiind un bărbat de 44 ani, din comuna Todirești. La sosirea echipajului de poliție și al ambulanței bărbatul era confuz și a declarat ca este posibil să fi fost acroșat de un vehicul, fără a oferi date suplimentare.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de  „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului”.

La nivelul subunității s-a constituit echipă operativă complexă, formată din lucrătorii Biroului Rutier, care au efectuat cercetări în vederea identificării conducătorului auto vinovat de producerea accidentului.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, la data de 17 ianuarie 2022, polițiștii Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier au identificat autorul accidentului, respectiv pe Costel Sugean (29 ani), din comuna Todirești, care nu este posesor de permis de conducere, fratele persoanei vătămate.

În urma cercetărilor efectuate s-au stabilit că la data de 16 ianuarie 2022, în jurul orei 19.50, Sugean, fără a deține permis de conducere, a condus un tractor agricol, neînregistrat, pe drumul comunal 43 D, în interiorul localității Todirești, comuna Todirești, județul Suceava, transportându-l pe o scară improvizată pe fratele său de 44 de ani. La un moment dat, bărbatul de 44 de ani aflat sub influența băuturilor alcoolice, s-a dezechilibrat și a căzut de pe caroseria vehiculului, tractorul trecând cu roata dreapta spate peste membrul inferior drept al acestuia. După producerea accidentului de circulație, șoferul de 29 de ani și-a continuat deplasare către domiciliu, fără încuviințarea organelor de poliție.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul Poliție municipiului Suceava, Biroul Rutier pentru săvârșirea infracțiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Prin ordonanța din data de 17 ianuarie 2022 a organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Botoșani deoarece în arestul IPJ Suceava nu mai existau locuri disponibile.

Ajuns în arest după ce a lovit cu mașina o femeie și a plecat de la fața locului

Tot ieri, față de un alt șofer care și-a bătut joc de legislația rutieră a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”, „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.

La data de 16 ianuarie 2022, ora 16.50, Ion Daniel Crăciun, în timp ce conducea autoturismul Mercedes - Benz pe strada Mărășești din municipiul Suceava, dinspre strada Mihail Kogălniceanu, în dreptul magazinului „Florea” a virat la dreapta pentru a opri pe trotuar, ocazie cu care a acroșat-o și accidentat-o pe Daniela H. (49 de ani), din localitate, care se deplasa în calitate de pieton pe trotuarul din dreptul magazinului respectiv.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea uşoară a Danielei H. care a fost transportată la Spitalul Județean Suceava, unde a fost diagnosticată cu „contuzie gleznă stângă prin accident rutier”.

Șoferul mașinii a părăsit locul producerii accidentului până la sosirea polițiștilor, fără încuviințarea acestora.

La ora 18.10, în urma investigațiilor desfășurate de oamenii legii, autoturismul Mercedes - Benz a fost găsit în trafic pe strada Mihail Kogălniceanu la intersecția cu strada Mihail Sadoveanu. La volanul acestuia se afla Ion Daniel Crăciun (42 de ani), din municipiul Suceava.

Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest precum și recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor făcute în baza de date s-a stabilit faptul că Ion Daniel Crăciun nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului”, „conducerea unui vehicul fără permis” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”.

Individul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Suceava.

Adauga comentariu