Șoferul care a accidentat-o mortal pe jandarmerița Irina Airinei pe trecerea pentru pietoni din fața Palatului de Justiție a scăpat de acuzația de omor

Tribunalul Suceava a admis cererea formulată de inculpatul Bogdan Florin Chetrariu și a schimbat încadrarea juridică a faptelor reținute în sarcina sa din infracțiunile de omor și tentativă de omor în infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. În aceste condiții, dosarul urmează să fie judecată la Judecătoria Suceava.

Amintim că, la începutul acestui an, Judecătoria Suceava a luat o decizie oarecum surprinzătoare prin prisma faptului că astfel de hotărâri se iau extrem de rar în cadrul instanțelor de judecată românești.

Magistrații suceveni au decis să schimbe încadrarea juridică în dosarul în care este trimis în judecată Bogdan Florin Chetrariu, individul care a lovit-o mortal pe jandarmerița Irina Airinei pe trecerea pentru pietoni din fața Palatului de Justiție.

Astfel, șoferul teribilist care gonea prin Suceava ar fi trebuit să fie judecat pentru omor și tentativă de omor, nu pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă așa cum fusese anterior trimis în judecată.

Reamintim că la începutul lunii februarie a anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava l-au trimis în judecată pe Bogdan – Florin Chetrariu pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

În luna noiembrie a anului 2018, Chetrariu, șoferul vinovat de producerea tragediei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, el fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”. Dosarul a fost mutat la Tribunalul Suceava.

La data de 14 noiembrie 2018, în jurul orei 13.30, individul a produs un grav accident de circulație pe trecerea pentru pietoni din fața Palatului de Justiție din municipiul Suceava.

Bogdan – Florin Chetrariu (26 de ani), din comuna Mitocu Dragomirnei, conducea autoturismul Audi pe direcția Areni – Centru. Din cauza vitezei, a neatenției și a lipsei de experiență, având permisul doar de un an de zile, tânărul a izbit-o violent pe Irina Cristina Airinei (40 de ani), ce se deplasa cu căruciorul în care o avea pe fiica sa în vârstă de un an și șase luni, cele două traversând strada pe trecerea pentru pietoni.

Larisa Airinei, fetița Irinei Cristina Airinei, are în continuare nevoie de tratamente.

Adauga comentariu