Șoferul fugar care a ucis o femeie pe trecerea de pietoni din dreptul Parcului ”Trei Bărboși” a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Judecătoria Suceava a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava privind dispunerea măsurii arestării preventive a inculpatului Marius Stănescu pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face contestație în termen de 48 de ore de la comunicare.


Vă amintim faptul că, în seara de 7 august 2022, pe la 23.00, un autoturism marca BMW a lovit-o mortal pe Maria I. (78 de ani), din municipiul Suceava, pe trecerea de pietoni semaforizată din dreptul parcului ”Trei Bărboși” din municipiul reședință de județ. Victima traversa strada regulamentar. În urma impactului, autoturismul implicat și-a continuat deplasarea, șoferul lăsându-și victima, pe care a aruncat-o circa 25 de metri de pe trecerea de pietoni, în agonie pe asfalt.

Cadrele medicale ajunse la fața locului au încercat să o resusciteze pe victimă, dar degeaba. Aceasta a fost declarată decedată.

Polițiștii au pornit în căutarea fugarului.

Ulterior, oamenii legii l-au identificat pe cel care ar fi condus mașina în momentul accidentului, respectiv pe Marius Stănescu (21 de ani), din comuna Bosanci. Acesta a fost găsit la domiciliul său.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Acestuia i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din imagini se poate observa faptul că semafoarele erau pe galben intermintent. Pietonul a apăsat pe butonul de la semaforul destinat pietonilor, a observat că nu este funcțional și s-a angajat în traversarea străzii în fugă. Când mai avea câțiva pași pentru a ajunge pe celălalt trotuar, BMW-ul, pe care l-ar fi condus Marius Stănescu din Bosanci, a surprins-o pe femeie. Bătrâna a fost aruncată în aer și a căzut la circa 25 de metri de trecerea de pietoni. 

Persoana care conducea BMW-ul a apăsat pedala de frână abia după 15-20 de metri de locul impactului.

Șoferul a oprit autoturismul, a deschis portiera, s-a uitat la victimă, a văzut-o lată pe asfalt și s-a urcat înapoi în mașină și a plecat în trombă de la fața locului. Ulterior, victima a fost declarată decedată, iar presupusul șofer a fost identificat la domiciliul său din Bosanci.

Adauga comentariu