Șoferul mașinii care s-a izbit într-un copac și a căzut sub un pod de la Sucevița a murit la spital după circa cinci săptămâni de la producerea evenimentului rutier. Acesta fugea de poliție și de activistul de mediu Tiberius Vatamaniuc

Medicii nu au reușit să îi salveze viața lui Dionisie Rotar, șoferul mașinii care în dimineața zilei de 26 aprilie s-a izbit într-un copac și a căzut sub podul de la Sucevița, arată stirisuceava.net.

Bărbatul de 47 de ani a murit la Spitalul Județean Suceava, la 28 mai, la aproape cinci săptămâni de la producerea accidentului în care a și-a mai pierdut viața și pasagerul Adrian Ilie Mihalescu, de 34 de ani.

Cursul evenimentelor de până la producerea tragediei încă face obiectul unei anchete penale. Polițiștii și procurorii încearcă să stabilească cui îi aparține vinovăția pentru cele două decese.

Ce se știe până acum este că în noaptea de 25 spre 26 aprilie, Dionisie Rotar, de 47 de ani, din Marginea, Adrian-Ilie Mihalescu, de 34 de ani, și un alt bărbat l-au vizitat acasă, în Sucevița, pe Tiberius Vatamaniuc. După ce au consumat alcool împreună, în curtea lui Vatamaniuc a izbucnit un conflict, iar cel din urmă susține că ar fi fost agresat de celelalte trei persoane.

Ulterior, Dionisie Rotar și Adrian Ilie Mihalescu au urcat în autoturismul BMW și au plecat spre Sucevița. La rândul lui, Tiberius Vatamaniuc a plecat spre Sucevița la volanul unui autoturism Audi.

Cele două mașini au fost observate de un echipaj de poliție aflat în centrul Suceviței, care a pornit în urmărirea lor.

La un moment dat, Dionisie Rotar a pierdut controlul volanului într-o curbă la dreapta, iar autoturismul BMW a intrat pe contrasens, a mers aproape 40 de metri pe spațiul verde, a scos din rădăcini un copac, iar apoi s-a răsturnat în albia râului Sucevița. Dionisie Rotar și Adrian Ilie Mihalescu au rămas încarcerați și a fost nevoie de intervenția salvatorilor ISU. Pentru Adrian-Ilie Mihalescu a fost pronunța decesul, iar Dionisie Rotar a fost transportat la spital în stare foarte gravă.

De asemenea, mașina lui Tiberius Vatamaniuc a lovit poarta unei gospodării, acolo unde a fost găsit de polițiști. Conform probelor biologice recoltate la Spitalul Rădăuți, bărbatul avea 1,97 la mie alcool în sânge.
Ulterior, Judecătoria Rădăuți a emis un mandat de arestare pe numele lui Tiberius Vatamaniuc. Bărbatul nu a fost însă găsit la domiciliu și se pare că s-ar afla în Germania. 

sursa material: stirisuceava.net

Poliția Română l-a dat oficial în urmărire pe activistul de mediu Tiberius Vatamaniuc

Activistul de mediu Tiberius Vatamaniuc a fost arestat preventiv în lipsă pentru că ar fi condus beat

Tiberius Vatamaniuc a recunoscut că mașina sa a atins autoturismul implicat în accidentul mortal de pe raza localității Sucevița: „Au pornit ei în fața mea și ne-am atins, s-au șters mașinile una de alta, partea dreaptă a mașinii mele a fost atinsă”

Vineri se va stabili dacă Tiberius Vatamaniuc va fi arestat preventiv. Atunci activistul de mediu va afla dacă va fi dat în urmărire națională și internațională

Bărbații implicați în accidentul mortal de la Sucevița s-au bătut cu activistul de mediu Tiberius Vatamaniuc înaintea gravului eveniment rutier „Ei mi-au dat în cap și au plecat”

Adauga comentariu