Șoferul unui BMW X3, care a lovit-o cu putere pe o femeie și a plecat acasă crezând că a acroșat un câine, a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pe Florin Gheorghe Prelipcean pentru săvârșirea infracțiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta s-a făcut apel la data de 2 februarie 2022.


La data de 11 august 2021, în jurul orei 21.45, inculpatul (23 de ani - la acea vreme) a condus un autoturism marca BMW X3 pe DC 46, pe raza comunei Horodnic de Jos. La un moment dat, acesta a lovit-o cu mașina pe o femeie, în vârstă de 52 de ani, care circula în calitate de pieton, având aceeași direcție de deplasare. În urma impactului victima a fost proiectată în șanțul de pe partea dreaptă a drumului, suferind mai multe leziuni.

După accident, Florin Gheorghe Prelipcean a plecat cu mașina de la fața locului fără încuviințarea organelor de poliție.

Victima a fost diagnosticată cu „traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoștinței, două plăgi tăiate parieto-occipital, multiple escoriații la nivelul brațelor și la nivelul piciorului drept”. Aceasta a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Județean Suceava.

Polițiștii au reușit să îl identifice pe șofer în ziua următoare. La data de 12 augusti 2021, pe la ora 11.30, individul a fost găsit la domiciliu. Mașina implicată în evenimentul rutier se afla parcată într-un garaj din fața locuinței inculpatului. Aceasta prezenta mai multe avarii în partea dreapta față.

La locul accidentului au fost descoperite mai multe fragmente provenite de la farul mașinii. Când polițiștii au găsit BMW-ul în garaj au constatat faptul că respectivele fragmene provind de la mașina din garaj. În urma examinării tehnico-științifice criminalistice a autoturismului s-a constatat faptul că într-adevăr fragmentul din plastic identificat la fața locului provine de la mașina parcată în garaj.

Conform certificatului medico-legal al victimei, aceasta a necesitat pentru vindecare un număr de 25 – 30 de zile de îngrijiri medicale.

La data de 12 august 2021, Florin Gheorghe Prelipcean a fost audiat. Cu această ocazie, individul a spus că la data producerii accidentului a terminat munca la câmp și s-a dus la fotbal. Pe urmă, în timp ce se îndrepta spre casă ar fi simțit că a lovit ceva cu partea dreaptă a mașinii, dar s-a gândit că a lovit un câine și și-a continuat deplasarea fără a opri să vadă ce a lovit. Când a ajuns acasă, individul a văzut că farul mașinii este spart, iar capota este înfundată, dar și-ar fi gândit că se va lămuri în a doua zi cu privire la ce s-a întâmplat. În a doua zi, Florin Gheorghe Prelipcean a plecat dimineața, pe la ora 07.00, la câmp, la cosit. Atunci, acesta a lăsat mașina în garajul din fața casei, fără a se mai uita la el. Pe la ora 10.00 acesta a fost sunat de către niște prieteni, care i-au spus că polițiștii caută o mașină pentru că ar fi produs un accident rutier cu o seară înainte. Atunci, individul s-a întors acasă cu un tractor, cu intenția de a se duce la Poliție pentru a anunța că în seara precedentă a agățat ceva cu mașina, însă nu știe ce. Până una alta, la ora 11.00, individul a fost vizitat acasă de polițiști. Cei din urmă l-au informat că acel „ceva” ce a lovit individul cu o seară înainte a fost de fapt o femeie.

Individul nu avea antecedente penale. În cursul urmăririi penale, Prelipcean a recunoscut fapta și a spus că o regretă.

După audieri, individul a fost reținut pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava. Pe urmă, individul a fost pus în libertate, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Adauga comentariu