Șoseaua de centură a Sucevei a rămas în beznă după ce a căzut pradă mai multor hoți de etnie rromă

În cotidianul Monitorul de Suceava s-a arătat faptul că mai mulți hoți de etnie rromă au lăsat șoseaua de centură a Sucevei în beznă.

Șoseaua de centură a Sucevei, tronsonul dinspre Zidul Morții spre Pătrăuți, a fost lăsată în beznă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de o grupare de hoți care a lăsat un adevărat dezastru în urmă.

Hoții au spart peste 30 de stâlpi de iluminat, din care au furat aproape 200 de acumulatori. Furturile s-au dat pe parcursul mai multor zile, însă cel mai mult s-a furat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Numai din furtul acumulatorilor, prejudiciul calculat se cifrează la 240.000 de lei. Paguba este însă mai mare, pentru că hoții au lăsat dezastru în urmă și au distrus și alte componente ale stâlpilor de iluminat.

Polițiștii de la Secția Rurală Șcheia au fost cei care s-au sesizat de furt, după bezna de pe timp de noapte. Polițiștii s-au sesizat inițial că toată parcarea nu mai are iluminat public.  

Ancheta a ajuns în scurt timp la mai mulți suspecți din Șcheia. S-a stabilit că principalul autor ar fi un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din Șcheia, care a acționat alături de trei complici.

Parte din acumulatori au fost vânduți unei persoane fizice, iar o parte au ajuns la un centru de colectare a fierului vechi. Alți acumulatori au fost găsiți la domiciliul suspectului. Inițial, polițiștii au fost sesizați de cei de la Secția de Drumuri Naționale Suceava cu privire la furtul a 60 de acumulatori, însă inventarierea complexă făcută pe parcursul zilei de luni a dus la descoperirea întregului dezastru. Hoții au acționat la 33 de stâlpi, furând de la fiecare câte 6 acumulatori.

sursa material: www.monitorulsv.ro


 

 

Adauga comentariu