Spitalele din județ rămân fără paturi pentru pacienți, iar Ministerul Sănătății ține Spitalul din Fălticeni cu lacătul pe ușă

Situația generată de pandemia de coronavirus va deveni mult mai complicată în următoarele săptămâni, iar medicii sunt disperați deoarece sunt conștienți că nu vor mai avea paturi pentru pacienți.

Conform estimărilor făcute de managerul Spitalului Județean Suceava, doctorul Alexandru Calancea, cazurile Covid vor exploda în spitalele din Suceava și Rădăuți. În acest moment, în cele două unități spitalicești sunt 300 de paturi dedicate patologiei Covid – 19, aproximativ 100 la Rădăuți și 225 la Suceava.

Analizele epidemiologice internaționale arată că, la sfârșitul lunii noiembrie, cazurile de coronavirus vor ajunge la un nivel extrem de ridicat, astfel că va fi nevoie de o triplare a necesarului de paturi. Conform autorităților, județul Suceava ar avea nevoie de circa 900 de paturi pentru a face față vârfului celui de-al doilea val de pandemie de coronavirus.

Autoritățile județene, sub comanda reprezentanților DSP Suceava, au mai reușit să facă rost de 152 de paturi pentru pacienții Covid – 19 în spitalele din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Siret.

Chiar și așa, numărul de paturi necesar pentru pacienții Covid – 19 este undeva la 50% din totalul necesar, situație nefiind una prea plăcută nici pentru bolnavi, nici pentru medici, care vor fi puși probabil în postura de a alege între persoanele care au nevoie de internare.

Chiar dacă se știa de aproape un an de zile de pandemia de coronavirus, Ministerul Sănătății nu a făcut niciun demers pentru a deschide spitalul din Fălticeni, o unitate medicală nouă începută în anul 1991 și terminată în primăvara acestui an.

Spitalul din Fălticeni mai are nevoie de dotări pentru a fi deschis, iar statul român stă de luni de zile cu lacătul pe ușă și nu face nimic pentru a veni în sprijinul cetățenilor.

 

Adauga comentariu