Spitalul din Câmpulung Moldovenesc este condamnat de DSP Suceava să aibă aceeași soartă precum Spitalul Județean Suceava

Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc este condamnat de DSP Suceava să aibă aceeași soartă precum cea a Spitalului Județean Suceava.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a transmis ordin actualului manager al Spitalului din Câmpulung Moldovenesc, prin care i-a solicitat ca unitatea spitalicească să își continue activitatea în mod normal, iar toți angajații care încă nu au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus să meargă la muncă.

În urmă cu câteva zile, Spitalul din Câmpulung Moldovenesc a trimis o adresă către DSP Suceava prin care a întrebat cum trebuie să procedeze, în condițiile în care, din întâmplare au fost depistate două cadre medicale din respectiva unitate spitalicească având coronavirus. În cursul zilei de ieri și alaltăieri cadrele medicale din acest spital au fost testate pentru COVID-19.

DSP Suceava a răspuns spitalului spunând că toți pacienții fără simptome sunt obligate să nu stea la autoizolare la domiciliu timp de 14 zile. 

Secțiile de medicină Neurologie și CPU nu vor mai face internări până la clarificarea stării de sănătate a personalului.

„Până la obținerea rezultatelor la testele recoltate întregului personal, acestea se vor prezenta la serviciu și se va desfășura activitatea cu purtarea obligatorie a echipamentului complet de protecție și cu respectarea tuturor regulilor de igienă personală”, a spus DSP Suceava către Spitalul din Câmpulung Moldovenesc.

Problema este că în respectivul spital nu au toate cadrele medicale echipamente complete de protecție.


Vă amintim că:

La data de 17 martie 2020, a fost diagnosticată cu coronavirus cea de-a cincea persoană din județul Suceava. Bărbatul de 37 de ani a fost internat la Secția de Pneumologie a Spitalului Județean Suceava.

Deoarece acest pacient era internat în spitalul sucevean de pe data de 13 martie 2020, imediat ce a fost confirmat că are coronavirus, Secția de Pneumologie a fost închisă iar personalul și pacienții care au intrat în contact cu bolnavul au fost izolați și testați pentru coronavirus.

Pe urmă cei 20 de pacienți de la Pneumologie, care au intrat în contact cu cel de-al cincilea sucevean diagnosticat cu coronavirus au intrat la autoizolare.

În acea perioadă, conducerea spitalului spunea că așteaptă rezultatele cadrelor medicale.

La scurt timp, pe data de 21 martie 2020, presa suceveană a aflat despre faptul că peste noapte au fost diagnosticate cu coronavirus 10 persoane, dintre care două erau cadre medicale ale Spitalului Județean Suceava. Un cadru medical era de la UPU, iar celălalt de la Secția de Pneumologie.

În aceeași zi, respectiv 21 martie a.c., spitalul sucevean a anunțat că în cadrul Secției de Boli Infecțioase se află internate 11 cadre medicale infectate cu COVID-19.

La data de 22 martie 2020, Ziar de Suceava a publicat articolul „Cadrele medicale de la Spitalul Județean Suceava lăsate să lupte cu mâinile goale împotriva coronavirusului: <Spitalul Județean Suceava pierde lupta înainte de a începe>”.

Federația Sanitas a atras atenția asupra situației de la Spitalul Județean Suceava.

Colegiul Medicilor Suceava a protestat față de lipsa materialelor de protecție a personalului medical expus infectării cu coronavirus.

După 10 zile de când bărbatul de 37 de ani a fost internat la Secția de Pneumologie, Spitalul Județean Suceava s-a închis din cauza focarului de infecție născut în interior.

Criza produsă de COVID-19 a adus schimbări în Spitalul Județean Suceava. Directorul medical a fost schimbat din funcție.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, Mircea Macovei, a fost diagnosticat cu coronavirus.

Pe data de 23 martie 2020 s-a aflat că 52 de cadre medicale din Spitalul Județean Suceava erau infectate cu coronavirus.

Nu a durat mult până cadrele medicale din spital au ajuns să trăiască clipe de coșmar. Pe data de 23 martie a.c. un cadru medical a dat o declarație șocantă în care a spus ceea ce se petrece de fapt în interiorul spitalui. Atunci, s-a aflat faptul că DSP Suceava a chemat cadrele medicale la muncă chiar dacă nu se știa cu exactitate cine este contaminat și cine nu.

În aceeași zi de 23 martie 2020, s-a aflat că numărul cadrelor medicale infectate a crescut la 72.

La data de 24 martie 2020, procurorii suceveni au deschis un dosar penal în cazul îmbolnăvirilor pe bandă rulantă cu coronavirus de la Spitalul Județean Suceava.

Pe data de 24 martie 2020, un medic de la Spitalul Județean Suceava a vorbit despre ceea ce se petrece în spital și a spus că „Povestea haosului încă nu a început”.

În aceeași zi de 24 martie Ziar de Suceava a publicat un articol în care a spus cine sunt vinovații pentru situația dramatică de la Spitalul Județean Suceava.

De asemenea, în aceeași zi un alt medic din Suceava a vorbit despre situația din spital: „E Satana, e ceva de pe altă planetă”.

Pe 24 martie, Federația Sanitas România a anunțat că 92 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava au fost diagnosticate pozitiv cu coronavirus.

Pe 25 martie s-a aflat despre un asistent medical și un ambulanțier din Serviciul de Ambulanță Județean Suceava că au fost diagnosticați cu coronavirus.

În aceeași zi, a avut loc prima tragedie în rândul cadrelor medicale din Suceava. O asistentă din Spitalul Județean Suceava a început să-și plângă soțul care a decedat din cauza infecției cu coronavirus. Femeia a dus virusul COVID-19 acasă fără să știe.

La acea dată, o asistentă ca a îngrijit-o pe patroana pensiunii de la Sucevița moartă de coronavirus a dat o declarație: „Toată lumea care a fost acolo, în prima linie, la toată lumea i-a venit pozitiv”.

În aceeași zi, Gheorghe Flutur l-a suspendat pe Vasile Rîmbu din funcția de manager al Spitalului Județean Suceava.

La data de 27 martie 2020, Ziar de Suceava a publicat articolul „BĂTAIE DE JOC!!! 100 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava vor fi retestate pentru coronavirus după ce nu li s-au completat fișele cum trebuie”.

 

Adauga comentariu