Spitalul din Câmpulung Moldovenesc nu mai are locuri libere pentru pacienții diagnosticați cu coronavirus

Astăzi, 20 decembrie 2020, la ora 09.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 12.886 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 19 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 26 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 492 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 170 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 66 de pacienți sunt în zona tampon și 256 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 170 de pacienți diagnosticați Covid-19:

- nouă prezintă forme ușoare;

- 92 prezintă forme medii ale bolii;

- 56 prezintă forme severe;

- 13 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia cinci pacienți sunt ventilați neinvaziv și patru ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 356 de paturi libere, din care 50 pentru pacienți Covid-19, 186 în sectorul non-Covid și 120 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile șapte paturi pentru pacienți Covid, sunt 23 ventilatoare libere, din care 11 pentru pacienții Covid-19 și 12  pentru pacienții non-Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 80 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (cinci cu forme ușoare, 53 prezentând forme medii, 21 forme grave și un pacient în formă critică) și o persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere șase locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI este internat un pacient.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 35 de pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 34 prezintă forme medii și unul forme grave, opt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, în sectorul Covid nu mai sunt locuri libere.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 15 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (13 prezentând forme medii și două cu forme grave) și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 12 locuri în sectorul Covid.         

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 18 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (nouă cu forme ușoare și nouă prezentând forme medii) și patru persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 24 locuri în sectorul Covid.        

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 10 pacienti diagnosticați cu Covid-19 (opt cu forme ușoare și două persoane cu forme medii) și două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 15 locuri în sectorul Covid.    

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 328, iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 81.

La nivelul județului sunt disponibile 107 de locuri libere Covid și 135 de locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 98.627, în ultimele 24 de ore fiind testate 233 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 998 de persoane, din care 19 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 669 de persoane, din care 13 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.        

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 13 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 17 au câte un caz în evoluție, 36 au sub cinci cazuri în evoluție, 29 au sub zece cazuri în evoluție iar 19 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1.163 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În cursul zilei de 19 decembrie 2020, polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1.387 de persoane. De asemenea, au fost verificate 109 societăți comerciale. Au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.500 de lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsuridlor pentru diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, facem următoarele recomandări:

PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

RESPECTAȚI regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și LIMITAȚI, la maximum, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!

RESPECTAȚI cu strictețe regulile de igienă personală, recomandate de autorități pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați!

APELAŢI TELVERDE 0800800165 - cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

APELAŢI TELVERDE 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.

APELAŢI NUMĂRUL UNIC DE URGENȚĂ 112, doar pentru situații de urgență!

Adauga comentariu