Spitalul din Rădăuți este aproape depășit de situație și are nevoie urgență de personal, medicamente și nu numai: „Am primit 25 de măscuțe de la statul român. 25, nu 25 de mii”

Închiderea Spitalului Județean Suceava a făcut ca Spitalul Municipal Rădăuți să primească ambulanțe venite din tot județul. În aceste condiții, cadrele medicale din spitalul rădăuțean nu mai pot face față numărului nesfârșit de pacienți.

Deoarece în județul Suceava sunt foarte multe cazuri de coronavirus, fiecare pacient ajuns la spitalul din Rădăuți este tratat cu precauție ca și cum ar fi suspect de infectare cu COVID-19.

„Dacă Spitalul Județean nu se deschide în maximum o săptămână, suntem terminați. În acest moment spitalul din Rădăuți primește ambulanțe din tot județul. Personalul este supus la o presiune enormă deoarece fiecare caz care vine, la Rădăuți este tratat din precauție ca și cum ar fi un caz suspect de infectare. Nu există abateri de la regulă. Toți colegii care intră în contact cu acești bolnavi trebuie protejați. Ceea ce înseamnă un consum imens de materiale de protecție și dezinfectanți, iar stocurile trebuiesc înlocuite. De aceea, inclusiv la ultimul control desfășurat ieri dimineață, șefa DSP a afirmat în prezența colegilor că spitalul Rădăuți este singurul spital curat din județ și își dorește sa rămână asa. Adică Non COVID la Rădăuți”, a declarat managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi.

Cadrele medicale ale Spitalul Municipal care a ajuns să preia cazurile Spitalului Județean au primit 25 de măști de protecție de la Statul Român. Chiar dacă conducerea Spitalului din Rădăuți a făcut nenumărate solicitări autorităților statului, nu ar fi primit niciun răspuns, ci doar niște maști.

Orice ajutor venit din partea cetățenilor este bine primit de Spitalul din Rădăuți.

„Nu ne este rușine să spunem adevărul și să solicităm sprijin de la populație atât timp cât sprijinul solicitat de la Consiliul Județean, DSP, MS, adică autorități ale statului în subordinea guvernului, sprijin solicitat prin adrese că s-a îngălbenit faxul, că e urgență și nu trimitem cu poșta, nu au primit niciun răspuns până astăzi, 29 martie 2020, ora 13.20. Ba, era să uit, am primit 25 de măscuțe de la statul român... . 25, nu 25 de mii”, a mai spus managerul Traian Andronachi.

De asemenea, pentru că Spitalul Județean Suceava a fost închis din cauza coronavirusului scăpat de sub control iar toate cazurile sunt trimise către spitalul din Rădăuți, această unitate are nevoie de personal, medicamente și materiale sanitare. Cu privire la aceste nevoie, managerul spitalului a trimis câteva solicitări către autoritățile competente.

Pe lângă cele 460 de paturi pe care le are spitalul rădăuțean, ar fi nevoie de încă vreo 1.200 de paturi și de mai multe cadre medicale.

Cadrele medicale din Spitalul din Rădăuți, cele care au fost testate pentru coronavirus iar rezultatele lor sunt negative, respectiv patru medici, vor fi chemate înapoi la muncă.

Adauga comentariu