Spitalul Județean Suceava are un nou manager. Șeful Secției de Cardiologie va prelua „cârma” spitalului la începutul lunii viitoare

Spitalul Județean Suceava are un nou manager.

Conform Radio Top Suceava, într-un comunicat de presă, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, arată că „în cursul zilei de ieri am avut la Consiliul Județean Suceava o întîlnire cu managerul Spitalului Județean de Urgență Sfîntul Ioan cel Nou Suceava, dr. Anatolii Buzdugan. Am trecut în revistă situația la zi a Spitalului Județean, ocazie cu care mi-a fost adusă la cunoștință solicitarea membrilor actualei echipe manageriale de a reveni la posturile deținute anterior, respectiv dr. Anatolii Buzdugan în funcția de șef Secție de Neurochirurgie, iar dr. Valeriu Gavrilovici pe funcția de șef Secție Chirurgie Generală. La începutul mandatului, actuala echipă și-a exprimat intenția de a lucra împreună pînă la revenirea la normal a activității medicale la Spitalul Județean. Acest lucru se întîmplă deja, de la 1 iunie s-a reluat activitatea medicală pentru tratarea pacienților cu patologii non-COVID, iar de la 1 iulie se va relua acordarea de servicii medicale pacienților în cadrul ambulatoriului. În aceste condiții, în baza prerogativelor legale pe care le am, voi numi o nouă echipă manageriale, interimară, începînd cu data de 1 iulie pînă la organizarea concursului, avînd în funcția de manager interimar pe dr. Alexandru Calancea, șeful Secției Cardiologie din Cadrul Spitalului Județean Suceava. Așa cum spuneam, de la 1 iulie pacienții se vor putea trata la ambulatoriul spitalului, care pînă acum a oferit servicii medicale doar prin telemedicină. Este organizat un triaj epidemiologic riguros, cu folosirea celor trei puncte acces. Astfel, vor putea fi asigurate servicii medicale, cu programare, pentru 84 adulți și 42 copii, urmînd ca toate detaliile privind procedura programărilor să fie stabilită în prima ședință a Consiliului Medical”.

Spitalul Județean Suceava se află în subordinea Consiliului Județean.

Șeful Secției de Cardiologie a Spitalului Județean Suceava, Alexandru Calancea, va fi noul manager al Spitalului Județean Suceava începând cu data de 1 iulie 2020. Domnul Calancea are 39 de ani, a făcut Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, a studiat medicina la Iași, a făcut rezidențiatul în medicină și unul în cardiologie, ambele la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași. Alexandru Calancea lucrează la Spitalul Județean din octombrie 2015 și urmează să-l înlocuiască în funcție pe neurochirurgul Anatolii Buzdugan, care a fost ales de colegii medici manager interimar pe 30 aprilie anul acesta, după ce a plecat conducerea militară a unității medicale.

Sursa material: Radio Top Suceava

Adauga comentariu