Spitalul Județean Suceava este primul din țară care va permite ca pacienții internați la secția ATI – Covid să fie vizitați de familie

Conducerea Spitalului Județean Suceava a luat decizia ca pacienții internați la secția ATI – Covid să poată fi vizitați de familie, însă doar cu respectarea unor reguli extrem de stricte.

„Am decis că este bine și putem să aprobăm aceste vizite pentru pacienții aflați în stare gravă. Este foarte important ca acești pacienți să aibă suportul celor dragi. Am încercat să suplinim prin prezența medicilor și psihologilor, dar nu este întotdeauna de ajuns. Este foarte important ca cel aflat în stare gravă, în stare critică, să simtă că are suportul celor dragi”, a declarat doctorul Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava, pentru www.monitorulsv.ro.

În momentul de față, spitalul sucevean permite să fie efectuate undeva la 10 – 15 vizite pe zi. Pacienții pot fi vizitați doar de către o singură persoană care este echipată corespunzător, durata vizitei fiind de 10 minute.

La secția ATI – Covid a Spitalului Județean Suceava sunt 18 paturi, toate ocupate la ora actuală.

Adauga comentariu