Spitalul Județean Suceava a fost premiat de Organizația Europeană Stroke ESO pentru îngrijirea pacienților cu AVC

În primul trimestru al anului 2021, Spitalul Județean Suceava a obținut premiul ESO Angels, cu statut „Platinum”, pentru asistența acordată pacienților cu AVC.

Organizația europeană Stroke (AVC) (ESO) a urmărit o serie de criterii de performanță în acordarea acestei distincții, criterii pe care colectivul secției de neurologie condus de doctorul Daniela Beatrice Neagu le-a îmbunătățit permanent, pentru a se alinia standardelor europene de calitate.

„Spitalul Județean de Urgență <<Sfântul Ioan cel Nou>> Suceava își dezvoltă în permanență resursele în tratamentul AVC, prin utilizarea celor mai noi și performante metode de diagnostic, tratament și îngrijire a acestor pacienți. Un pas important s-a realizat prin instruirea asistenților medicale, care acordă îngrijiri acestor pacienți, prin participarea la un alt proiect european – QASC, care vizează îmbunătățirea calității vieții, reducerea complicațiilor și a mortalității post AVC”, a declarat managerul Spitalului Județean Suceava, doctorul Alexandru Calancea.

Acest proiect s-a desfășurat în 10 etape și se referă în principal la managementul tulburărilor de deglutiție, a febrei și a hiperglicemiei în primele 72 de ore de la debutul AVC-ului, ceea ce ar putea conduce la o scădere a morbidității și mortalității cu 16% la acești pacienți.

Adauga comentariu