Spitalul Județean Suceava nu mai internează pacienți cu forme ușoare de coronavirus

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Suceava a decis să nu mai interneze pacienți cu forme ușoare de coronavirus. Bolnavii vor fi redirecționați către celălalte unități medicale din județ, în funcție de locurile disponibile.

„Pacienții cu forme ușoare se trimit la Siret, Rădăuți, Gura Humorului sau Câmpulung în funcție de numărul de locuri disponibile la acel moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, doctorul Dan Teodorovici.

În momentul de față, la SJU Suceava sunt internați 203 pacienți diagnosticați cu Covid – 19. Dintre aceștia, 16 prezintă forme ușoare, 99 forme medii ale bolii, 57 forme severe, iar 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, trei fiind ventilați mecanic.

De asemenea, la Spitalul municipal Rădăuți sunt internați 85 de pacienți diagnosticați cu coronavirus, la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc – 28 de pacienți Covid, la Spitalul municipal Vatra Dornei – 12, la Spitalul orășenesc Gura Humorului – 27, iar la Spitalul Boli Cronice Siret – 11.

 

Adauga comentariu