Spitalul Municipal Fălticeni a achiziționat 100 de saci mortuari fără mâner

Spitalul Municipal Fălticeni a achiziționat ieri 100 de saci pentru transportul cadavrelor. Pentru respectivii saci, unitatea spitalicească din Fălticeni a plătit 3.165 de lei (655,32 euro), fără TVA.

Descrierea acestor saci pentru transportul cadavrelor este următoarea: „folia din care sunt confectionati rezista pana la maxim 240kg Sacii sunt confectionati din polietilena Neagra opac sau Alb mat fara sa se vada in interior:fermoar cu 2 cursoare,buzunar documente,boneta,masca si manusi u.f. Sacii fiind din polietilena nu prezinta manere pentru transportul cadavrelor,dar permit o usoara utilizare(manipulare)prin priderea celor 4 colturi”.

Se pare că Spitalul Municipal Fălticeni a luat exemplul Spitalului Județean Suceava și s-a aprovizionat cu saci mortuari.

Amintim faptul că Spitalul Județean Suceava a cumpărat 1.327 de saci pentru transportul cadavrelor imediat după ce coronavirusul și-a făcut apariția în unitatea spitalicească. 

În comparație cu Spitalul Județean Suceava, unitatea spitalicească din Fălticeni a cumpărat saci mai ieftini.

Dacă spitalul din Suceava a achiziționat două sortimente de saci pentru transportul cadavrelor, unul de 45 lei/buc și celălalt de 69 lei/buc, spitalul din Fălticeni nu a avut pretenții prea mari de la respectivii saci și a preferat să dea 31,65 lei/buc.


Informațiile au fost preluate de pe SEAP.

sursa foto: fr.made-in-china.com

Adauga comentariu