Starea de sănătate a ÎPS Pimen este stabilă. Nelu Tătaru: „Rămân la fel cu niște precauții având în vedere că există o vârstă și există niște comorbidități”

Astăzi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a venit la Suceava pentru a vedea care este situația privind coronavirusul și pentru a fi prezent la retragerea cadrelor medicale ce s-au aflat la conducerea Spitalului Județean.

Cu această ocazie, ministrul a comunicat faptul că starea de sănătate a ÎPS Pimen este una stabilă și că se încearcă vindecarea acestuia.

„Din informațiile pe care le avem, era în stare stabilă. Rămân la fel cu niște precauții având în vedere că există o vârstă și există niște comorbidități. Tratăm fiecare pacient după patologie, după vârstă, după comorbidități și facem tot posibilul pentru ca rezultatul final să fie unul de vindecare”, a spus Nelu Tătaru.  

 


Cu sănătatea bătrânilor noștri se poate risca, dar cu cea a lui ÎPS Pimen nu: „Nu putem în acest moment să asigurăm condiții potrivite pentru tratarea unui pacient de vârsta sa. Nu puteam risca”.

Declarația „tăioasă” a ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, cu privire la zarva provocată de transferul ÎPS Pimen: „Trebuia să fie transportat cu elicopterul. Orice român are dreptul la așa ceva”.

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a cerut personal Spitalului Județean Suceava transferul ÎPS Pimen la Iași, înainte ca înaltul prelat sucevean să fie dus la București.

Ce spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre ÎPS Pimen care se află în spital infectat cu COVID-19: „Ne putem aștepta la ce e mai rău”.

Ce spune președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, despre starea de sănătate a ÎPS Pimen: „A avut un trai destul de ascetic și anumite boli, cum ar fi bolile cardio-vasculare sau diabet, l-au ocolit”.

Ce spune generalul Oprea despre starea de sănătate a arhiepiscolului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen: „Simptomatologia pledează pentru infecţie COVID, am înţeles că a avut și niște contacte”.

ÎPS Pimen a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus și va fi transferat cu elicopterul la Institutul „Matei Balș” din București.

 

 

Adauga comentariu