STENOGRAME Angajații „fabricii de permise” conștientizau că trimit pe drumuri șoferi ce pot fi un adevărat pericol public: „Să intri în intersecție să omori. (...) La intersecție nesemaforizată intră ca valiza în gară (...) I-am dat...”

În stenogramele din dosarul „fabrica de permise”, pe care le-au obținut reporterii cotidianului online Ziar de Suceava, se arată faptul că suspecții, care își câștigau leafa ilegal pe seama „fabricii”, conștientizau că din mâinile lor ies șoferi ce pot fi un adevărat pericol public când iau volanul în mână.

În cele ce urmează vă vom prezenta o discuție în care se poate observa faptul că membrii „fabricii de permise” conduse de către Radu Obreja au vorbit despre câțiva șoferi cărora le dau permise de conducere deși aceștia sunt paraleli de-a binelea cu conducerea autoturismelor.

  • În data de 2 iulie 2020 la ora 15.01, Gheorghe Ionel Perijoc (agent șef adjunct de poliție, personal contractul în cadrul DRPCIV), Cristian Blîndu (ofițer de poliție, în cadrul SPCRPCIV Suceava) și Daiana Iuliana Rusu, fosta Lahman (personal contractul în cadrul SPCRPCIV Suceava) au purtat următoarea discuție:

BLÎNDU CRISTIAN: Zi-le la ăștia, când mai vin …zi-le oleacă să fie atenți, uăi, că nu poți așa …să intri în intersecție să omori…ne omorâm cu totul, în pana mea. Nu știu de unde scoți Gheorghe, așa niște de.. de nebuni, în pana mea.

PERIJOC GHEORGHE-IONEL: Apăi, dacă erau deștepți…

RUSU DAIANA IULIANA: Erau deștepți…

PERIJOC GHEORGHE-IONEL:… nu mai veneau la mine. Veneau la noi? Nu mai veneau!

BLÎNDU CRISTIAN: La semaforul verde se uită de zece ori stânga-dreapta în loc să intre în intersecție și la intersecție nesemaforizată intră ca valiza în gară. Asta nu înțeleg eu.

RUSU DAIANA IULIANA: Așa-i!

PERIJOC GHEORGHE-IONEL: N-am dreptate?!

BLÎNDU CRISTIAN: Eu ce ți-am zis, la semaforul verde stătea tot așa:…ă…ă…

PERIJOC GHEORGHE-IONEL: Are copil mic, femei-sa lucrează acolo  (neinteligibil) 

BLÎNDU CRISTIAN: Dar să învețe oleacă, na! O venit acum în țară, vrea permisul și nu știe să schimbe vitezele!

PERIJOC GHEORGHE-IONEL:  (neinteligibil)  Bine, o mai făcut școală. Dar el are …de Anglia, circulă.

BLÎNDU CRISTIAN: Ce circulă, uăi?!!

PERIJOC GHEORGHE-IONEL: Da, uăi, de Anglia dar  (neinteligibil) 

BLÎNDU CRISTIAN: Ce are? Automată cutie are, că…

PERIJOC GHEORGHE-IONEL: Da.

BLÎNDU CRISTIAN: Î?

PERIJOC GHEORGHE-IONEL: Da. Circulă…el îi fricos, ca fraieru. El se teme, se pierde. Dacă ești prost!

BLÎNDU CRISTIAN: Mai avea un viraj, la Conac, acolo, cum îi spune…

PERIJOC GHEORGHE-IONEL: Mi-a zis. A pornit bine, a mers o bucată și după aceea a început să tremure…

  • În data de 2 iulie 2020 la ora 15.05, în același birou sus-menționat Alexandru Gabor (lucrător în cadrul SPCRPCIV Suceava), Cristian Blîndu (ofițer de poliție, în cadrul SPCRPCIV Suceava), Marius-Ioan Boaru (agent șef adjunct și examinator în cadrul SPCRPCIV Suceava) și Leon Ionuț Mihăiescu (agent de poliție în cadrul SPCRPCIV Suceava) au avut următoarea discuție:

MIHĂIESCU LEON-IONUȚ: Mănânci ceva sau pleci?

GABOR ALEXANDRU: Plec, mă duc, nu mai stau, îmi bag pu*a, mă doare bostanul.  Unde-i Gheorghe? Că-i f*t niște șuturi în c*r!

BOARU MARIUS-IOAN: Era pe aici.

GABOR ALEXANDRU: Mânca-mi-ar pu*a el!

BLÎNDU CRISTIAN: Dar la Gheorghiță și al meu s-a dus la vale.

BOARU MARIUS-IOAN:  (neinteligibil) cam rău.

GABOR ALEXANDRU: Am făcut tot posibilul dar m-a enervat, să-mi bag pu*a, i-am dat…

BOARU MARIUS-IOAN: Am o problemă..

ALTE STENOGRAME DIN DOSARUL „FABRICA DE PERMISE” DE LA SUCEAVA:

Un fiu de polițist, care era să facă accident la examenul de traseu, a fost admis în schimbul sumei de 200 de euro: „Ți-am frânat dacă ești bou”

Cum se fenta examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere cu ajutorul „caracatiței” conduse de Radu Obreja: „La 22 vă lăsați pe spate, îmi dați ignor total”

Radu Obreja își întreținea amanta din banii obținuți de la „fabrica de permise” din Suceava: „Are cu ce se plimba, are unde sta”

Soția unui primar din zona Dornelor a plătit 600 de euro „fabricii de permise” pentru a deveni șoferiță. Dintr-o eroare femeia a fost taxată cu circa jumătate din șpaga stabilită: „A luat Xanax înainte. Ce proastă!”

Adauga comentariu