STRÂNGERE DE FONDURI pentru o familie din Lisaura, a cărei gospodărie a fost mistuită de flăcări

În seara de 21 septembrie 2020, o gospodărie din satul Lisaura, comuna Ipotești, județul Suceava, a fost mistuită de un incendiu puternit izbucnit din cauza unei butelii care scăpa gaz.

Atunci, în urma incendiului au ars: acoperișul casei de locuit și al bucătăriei de vară, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, două anexe gospodărești (în care erau depozitate mai multe bunuri, printre care, echipamente electronice, instrumente muzicale, scule și unelte de construcții), pe o suprafață totală de aproximativ 200 mp, obiecte de mobilier, circa patru metri cubi de cherestea și 10 metri cubi de lemn de foc.

În ajutorul familiei lovite de nenorocire încearcă să vină în ajutor Fundația Umanitară Nord 2001, care s-a dedicat deosebit de mult în acest an pentru a ajuta comunitatea, inclusiv instituțiile din țară, în lupta cu coronavirusul.  

„Focul mistuitor a produs pagube pe o suprafață de aproximativ 150 mp a unei gospodării în satul Lisaura, Comuna Ipotești, județul Suceava. Izbucnit de la o scăpare de gaz a unei butelii dintr-o bucătărie de vară, acesta a produs pagube însemnate gospodăriei, arsuri tânărului de 34 de ani care a deschis aragazul, Oloieri Cătălin Constantin și un atac de panică mamei acestuia în vârstă de 72 de ani.

SMURD-ul a acordat primul ajutor proprietarilor, iar pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului, care a fost lichidat înainte de a se extinde spre vecini. Cu toate acestea, au existat pagube însemnate pe o suprafață totală de aproximativ 200 mp, obiecte de mobilier, circa 4 metri cubi cherestea și 10 metri cubi lemn de foc, s-au degradat pereții, tavanele și pardoseala casei și ale bucătăriei de vară, elemente de tâmplărie din PVC și altele.

Mulțumim Radu Lungu pentru implicarea în acest caz, atât din punct de vedere financiar, cât și ca mobilizare. De asemenea mulțumim pentru contribuții la materialele și produsele donate: NFS Express Srl prin Popovici Paul, Imperium Residence prin Palaghianu Sergiu și depozitului Erichman prin Raluca Movilă. Așteptăm și alți sponsori să ni se alăture”, au transmis reprezentanții Sânge pentru România.

Pentru toți cei care doriți să susțineți inițiativa, vă punem la dispoziție conturile Fundației Umanitare Nord 2001 pentru donații. Sumele pot fi direcționate în contul Fundației Umanitare Nord 2001, deschis la Unicredit Bank Suceava:

RO13 BACX 0000 0032 4475 3000, în Lei

RO83 BACX 0000 0032 4475 3001, în Euro

Cod SWIFT/BIC : BACXROBU

Se pot face donații și pe site-ul Fundației www.funord2001.ro, direct cu cardul.

Adauga comentariu