Suceveanca care s-a îmbătat și și-a înjunghiat mortal soțul în ziua dinaintea Paștelui a primit încă 30 de zile de arest preventiv

Tribunalul Suceava a admis propunerea formulată de procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava privind prelungirea pentru încă 30 de zile a măsurii arestării preventive în cazul Elenei Bălan pentru săvârșirea infracțiunii de „omor”.

Inculpata are drept de contestați în termen de 48 de ore de la comunicare.

În prezent, femeia se află în arestul IPJ Iași.


Vă amintim faptul că, la data de 1 mai 2021, în ziua dinaintea Paștelui, soții Dănuț Bălan (47 de ani) și Elena Bălan (53 de ani), din satul Arghira, comuna Preuțești, s-au îmbătat și între ei a izbucnit un conflict spontan. În urma conflictului, femeia și-a înjunghiat soțul o singură dată cu un cuțit în zona pieptului. La scurt timp după înjunghiere, bărbatul a murit.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului din Fălticeni, urmând ca la data de 2 mai 2021 să fie efectuată necropsia.

În urma cercetărilor, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus reținerea femeii pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie” raportată la infracțiunea de „omor”.

În dimineața de 2 mai 2021, în urma necropsiei s-a stabilit că bărbatul a murit într-un mod violent și datorat rănii provocate de cuțit.

La data de 2 mai 2021, față de Elena Bălan a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Individa se afla în arestul IPJ Suceava.

CUM A ÎNCERCAT FEMEIA SĂ SCAPE DE VINĂ

După ce și-a omorât soțul, femeia a sunat la 112 și a anunțat faptul că și-a găsit soțul mort pe canapea, având o tăietură în zona pieptului.

Femeia le-a spus medicilor ajunși la fața locului faptul că pe la ora 15.30 soțul său i-ar fi spus că se simte rău și i-ar fi cerut să-i aducă o pernă pe canapeaua din fața casei. Conform femeii, bărbatul s-ar fi simțit obosit.

Pe urmă, individa ar fi mers până la un cumnat pentru a cumpăra grâu, lăsându-și soțul să doarmă. Când s-ar fi întors acasă, Elena și-ar fi găsit soțul dormind, aceasta ar fi încercat să-l trezească, dar bărbatul nu a răspuns. Atunci, femeia s-ar fi dus la cumnatul ei și i-ar fi cerut ajutorul. Cel din urmă ar fi deslușit misterul femeii, după ce i-a întors soțul. Cumnatul Elenei și-ar fi dat seama că Dănuț este mort după ce a văzut tăietura din zona pieptului victimei.

 

Adauga comentariu