Suceveanul acuzat că ar fi violat și omorât o tânără pe o plajă din Belgia ar putea scăpa de acuzația de crimă

Judecătorii belgieni i-au prelungit arestul preventiv cu încă două luni de zile lui Alexandru Caliniuc (24 de ani), din orașul Salcea, tânărul acuzat că ar fi omorât-o pe Sofie Muylle. Suceveanul continuă să nege că ar fi ucis-o pe belgiancă.

Corpul tinerei a fost descoperit la data de 22 ianuarie 2017, în jurul orei 12.20, pe o terasă de pe o plajă din Knokke. Medicii au arătat că Sofie Muylle a fost ucisă noaptea precedentă. Anchetatorii nu au putut stabili totuși cu exactitate ce s-a întâmplat între ea și prietenul ei în noaptea respectivă.

La data de 26 iunie 2017, Alexandru Caliniuc a fost arestat de polițiștii suceveni în baza unui mandat european de arestare. Polițiștii belgieni au putut demonstra faptul că suceveanul s-a aflat ore în șir în preajma cadavrului Sofiei Muylle, Caliniuc fiind îmbrăcat într-o geacă albastră.

ADN-ul acestuia a fost găsit pe trupul victimei, dar suceveanul continuă să nege că ar fi ucis-o pe femeie. Dintr-un raport al experților judecătorești reiese că Alexandru Caliniuc ar putea scăpa de acuzația de crimă. La data de 5 decembrie 2018, acesta a participat la reconstituire, explicând pas cu pas ce a făcut în noaptea de 21 spre 22 ianuarie 2017.

Alexandru Caliniuc este acuzat de comiterea infracțiunilor de viol, tortură și agresiune sexuală, care a dus la moarte. În cazul în care suceveanul ar scăpa de acuzația de crimă, el riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani.

 

Adauga comentariu