Suceveanul Alexandru Caliniuc, cel care a fost condamnat la 25 de ani închisoare pentru un viol urmat de crimă, s-a ales cu încă trei luni de închisoare după ce a fost prins cu droguri în celulă

Alexandru Caliniuc (27 de ani), din orașul Salcea, a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru deținere de droguri în închisoarea din Bruges. În celula suceveanului au fost găsite 3,39 de grame de canabis.

Caliniuc a șocat opinia publică din Belgia după ce a violat și omorât o tânără pe o plajă din Knokke – Heist, la începutul anului 2017. Suceveanul a zăcut ore în șir lângă trupul neînsuflețit al victimei sale, deși în instanță a susținut că nu a dorit să-i facă rău. Alexandru Caliniuc a fost prins în România, la cinci luni distanță de la comiterea oribelor fapte.

În luna mai a anului trecut, el a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru crimă și viol. Caliniuc se află închis în închisoarea din Bruges din anul 2017. La data de 26 februarie 2020, în urma unui control, în celula sa, au fost găsite 3,39 grame de canabis. În cadrul unei cercetări disciplinare făcute în închisoare, acesta a mărturisit că drogurile sunt ale lui, dar a fost apoi audiat fără avocat sau interpret.

În primă instanță, avocatul său a încercat să se folosească de acest lucru pentru a obține achitarea lui Caliniuc, dar fără succes. Suceveanul a primit trei luni de închisoare cu suspendare.

„Nu înțelege franceza sau engleza. Apropo, acele droguri i-au aparținut colegului său de celulă, care nu a fost niciodată interogat”, a arătat în fața instanței de judecată avocatul lui Alexandru Caliniuc.

Suceveanul nu a recunoscut în fața judecătorilor că drogurile erau ale sale ci a precizat că erau ale unui coleg de celulă care l-a amenințat cu bătaia dacă în va denunța.

Magistrații belgieni au respins argumentele lui Caliniuc și i-au transformat pedeapsa de trei luni de închisoare cu suspendare în închisoare cu executare.

Adauga comentariu