Suceveanul Alexandru Caliniuc a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru violul urmat de crimă comis în Belgia

Alexandru Caliniuc (27 de ani), din orașul Salcea, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare de către judecătorii belgieni pentru asasinarea și violarea Sofiei Muylle (27 de ani). Procurorul Celine D'have a cerut închisoare pe viață pentru sucevean, dar instanța și juriul au luat în considerare vârsta și cazierul penal al acuzatului.

Juriul l-a declarat vinovat pe Alexandru Caliniuc, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru crima și violul comis asupra Sofiei Muylle, la data de 22 ianuarie 2017, pe o plajă din Knokke - Belgia.

Suceveanul a recunoscut că a violat victima, dar a negat întotdeauna că i-a luat viața în mod conștient. Juriul a decis însă altfel. Potrivit membrilor juriului, nu s-a pus problema torturii. Femeia din Roeselare a murit de hipotermie.

Potrivit instanței și juriului, Caliniuc a ales în noaptea respectivă să-și satisfacă poftele sexuale cu o tânără lipsită de apărare.

„În niciun moment nu a tratat-o ca pe un om, ci ca pe un obiect. Se pare că nu a avut deloc milă, ci doar și-a satisfăcut fantezia. Aceasta a dat dovadă de depravare sexuală”, a arătat juriul.

„Domnule Caliniuc ați fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Ați avut o viață în mâinile dumneavoastră și ați aruncat-o cu indiferență, de parcă nu ar fi fost o ființă umană, ci un obiect. Pedeapsa vă va oferi o altă perspectivă asupra vieții. Veți beneficia de o a doua șansă. Totuși va trebui să vă dați seama de suferința extraordinară pe care ați provocat-o familiei Muylle. Gândiți-vă doar la enormul dezastru pe care l-ați făcut. Altfel, cei 25 de ani vor trece în zadar”, a declarat judecătorul Willem De Pauw.

„Caliniuc a comis cea mai gravă infracțiune care poate fi comisă. Alexandru nu numai că a fost vinovat de crimă, ci și de viol cu circumstanța agravantă, deoarece Sofia Muylle era vulnerabilă și avea nevoie de ajutor. Abia avea 22 de ani când a omorât-o pe Sofia și a violat-o în prealabil. Confluența celor două infracțiuni deosebit de grave este o dovadă a unei cruzimi extraordinare. Sofia s-a luptat cu moartea și i s-au produs suferințe inumane. Dacă depinde de mine, nu există nicio circumstanță care să justifice și să atenueze acea violență și acea suferință”, a declarat procurorul Celine D'have.

Avocatul lui Alexandru Caliniuc, Pieter Filipowicz, și-a apărat clientul atrăgând atenția asupra vârstei tinere pe care o are și a cazierului judiciar curat. În plus, acesta a mai precizat că Alexandru Caliniuc a muncit din greu în Italia și Belgia pentru a-și întreține familia.

Alte știri despre acest subiect:

Suceveanul bănuit de omorârea unei tinere belgience este acuzat de crimă, viol și tortură

Suceveanul acuzat că ar fi violat și omorât o tânără pe o plajă din Belgia ar putea scăpa de acuzația de crimă

Aproape patru grame de cannabis găsite în celula suceveanului acuzat că ar fi violat și omorât o tânără pe o plajă din Belgia

Suceveanul Caliniuc în celula căruia au fost găsite aproape patru grame de cannabis susține că drogurile nu îi aparțineau

Suceveanul judecat în Belgia pentru o crimă oribilă a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare după ce gardienii i-au găsit în celulă peste trei grame de cannabis

Detalii tulburătoare ies la iveală în cazul crimei comise de suceveanul care a șocat întreaga Belgie: „Eu am vrut doar să fac sex cu ea, pentru că nu făcusem niciodată”

Suceveanul Alexandru Caliniuc a recunoscut că a violat-o normal și anal pe belgianca găsită moartă pe o plajă din Knokke: „Trebuie să fiu pedepsit, dar numai pentru viol”

Psihiatrul, care l-a consultat pe suceveanul Alexandru Caliniuc, acuzat de viol și crimă în Belgia: „Încă se masturbează gândindu-se la cum ar fi trebuit să reacționeze în momentul faptelor”

Medicul legist, despre victima suceveanului Alexandru Caliniuc: „Doamna Muylle a realizat ce se întâmplă, și-a dat seama totuși ce i se întâmplă”

Suceveanul Alexandru Caliniuc a fost găsit vinovat de crimă și viol în cazul tinerei găsită moartă pe o plajă din Belgia

Adauga comentariu