Suceveanul Alexandru Caliniuc a fost găsit vinovat de crimă și viol în cazul tinerei găsită moartă pe o plajă din Belgia

Suceveanul Alexandru Caliniuc (27 de ani), originar din orașul Salcea, a fost găsit vinovat de crimă și viol în procesul asasinării Sofiei Muylle. Tânărul riscă închisoare pe viață. Corpul belgiencei a fost găsit pe o plajă din Knokke, în luna ianuarie a anului 2017, iar anchetatorii au stabilit că a fost ucisă violent.

Alexandru Caliniuc a cerut să fie pedepsit doar pentru faptele pe care le-a comis. Conform avocaților săi, el se face vinovat de viol și de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Avocații familiei victimei nu a fost de acord cu poziția adoptată de sucevean și i-a cerut să recunoască și că a omorât-o pe Sofia Muylle.

„Strategia dumneavoastră de apărare indică faptul că sunteți mort emoțional în interior. Recunoaște crima. Nu o fă pentru mine, fă-o pentru familia Muylle, o familie îngrozitor de distrusă pe viață. Acei oameni trebuie să cunoască tot adevărul”, a declarat avocatul Filip De Reuse.

„Am văzut că ochii ei au dat semne de conștiință. Cred că tortura este absolut incontestabilă. Nu vă lăsați păcăliți. Omul din spatele meu este un violator și un criminal”, a arătat și avocatul Luc Arnou.

Procurorul general Celine D’have a considerat scandalos faptul că apărarea a solicitat reîncardarea infracțiunii de omor în cea de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

„Dacă era așa, atunci nu am fi fost aici. Dacă ar fi lăsat-o pe Sofia acolo unde a găsit-o, în stare de inconștiență, trecătorii au fi descoperit-o la timp, ar fi sunat la ambulanță și Sofia ar fi în viață. Caliniuc a târât victima sub un debarcader din lemn, așa că a fost găsit abia după câte ore bune. În plus, Sofia a fost sufocată de Caliniuc, ADN-ul său fiind găsit pe gura ei și pe boabele de nisip din laringe”, a precizat procurorul general Celine D’have.

Ca de obicei, acuzatul a primit ultimul cuvânt de la judecătorul Willem De Pauw. La început, Alexandru Caliniuc a indicat că nu vrea să spună nimic, dar în cele din urmă a oferit câteva cuvinte.

„În primul rând, aș dori să-mi cer iertare părinților care sunt aici. Știu că am greșit. Știu că ar trebui să fiu pedepsit, dar pentru infracțiunile pe care le-am comis, nu pentru infracțiunile pe care nu le-am comis ”, a declarat Alexandru Caliniuc.

Juriul l-a găsit pe Alexandru Caliniuc vinovat de asasinare și viol. Cu toate acestea, potrivit juraților, nu s-a pus problema torturii.

Cadavrul Sofiei Muylle a fost găsit la data de 22 ianuarie 2017, la ora 12.19, de către un trecător sub un debarcader de lemn. Descoperirile inițiale ale medicului de drept au arătat că Sofie Muylle ar fi putut fi ucis prin strangulare în timpul nopții. Cu câteva ore mai devreme, iubitul ei a informat deja poliția că a dispărut brusc în timpul nopții.

Imaginile de pe camerele de supraveghere l-au plasat pe Alexandru Caliniuc în jurul cadavrului, ore în șir. În atare condiții, acesta a fost arestat în România, în luna iunie 2017. Investigațiile ulterioare au arătat că ADN-ul acuzatului se potriveau cu materialul ADN al victimei și al hainelor sale. Acestea au inclus pete de material seminal. În plus, pe telefonul tânărului au fost găsite fotografii și filmulețe cu victima pe moarte. Un colegiu de experți a concluzionat în cele din urmă că victima a murit de hipotermie.

Dezbaterea privind pedeapsa pe care o va primi Alexandru Caliniuc va avea loc mâine. Acesta riscă închisoare pe viață.

Sursa foto: Belga

Adauga comentariu