Suceveanul bănuit de omorârea unei tinere belgience este acuzat de crimă, viol și tortură

Alexandru Caliniuc (23 de ani), din orașul Salcea, este cercetat de autoritățile belgiene pentru că ar fi violat și omorât o tânără pe o plajă din Knooke.

Zilele trecute, judecătorii din Bruges au extins arestarea lui Caliniuc pentru încă două luni de zile. În sarcina lui au fost reținute infracțiunile de crimă, viol și tortură cu moartea victimei ca rezultat.

Corpul Sofiei Muylle (27 de ani) a fost găsit pe o plajă din Knokke, sub o terasă, în după – amiaza zilei de 22 ianuarie 2017. Medicii deplasați la fața locului au stabilit că belgianca a fost omorâtă cu o noapte înainte.

La data de 26 iunie 2017, Alexandru Caliniuc a fost arestat de polițiștii suceveni în baza unui mandat european de arestare, fiind ulterior extrădat în Belgia. Pe camerele de supraveghere de pe plaja din Knokke se poate observa cum suceveanul s-a aflat câteva ore bune în apropiere de locul în care a fost descoperit cadavrul Sofiei.

ADN-ul lui Caliniuc a fost găsit pe corpul victimei, însă acesta continuă să susțină că doar a întreținut relații sexuale cu belgianca, negând în continuare că ar fi omorât-o. Dacă va fi găsit vinovat, Alexandru Caliniuc riscă până la 30 de ani de închisoare.

Deocamdată, procurorii mai așteaptă raportul din partea psihiatrilor care au discutat cu tânărul sucevean. Reconstituirea ar putea avea loc în această toamnă, când vor fi luate toate terasele de pe plaja din Knokke.

Sursa foto: Facebook/ Alexandru Caliniuc

Adauga comentariu